Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jævlig flaks at overfallsmannen ikke kunne bruke kniv

Bare tre av ni nordmenn reiser hjem etter hotellangrepet i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere turister ønsker å avbryte ferien og reise hjem etter hotellangrepet i Hurghada i Egypt.

I alt 22 skandinaviske turister reiser hjem natt til søndag.

Av de ni nordmennene som var på hotellet som ble angrepet har tre valgt å avbryte ferien og reise hjem, sier Apollos kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera til NTB.

- Vi har snakket med hver og en som er der for å høre hvordan de ser videre på ferien sin. De har også blitt tilbudt å bytte hotell, men bare et fåtall har valgt det. Det er så mye politi og sikkerhet på Bella Vista Hotel nå at de føler seg trygge der, sier Rivera.


68 av 90 blir
Av de totalt 90 skandinavene på hotellet har 22 valgt å avbryte ferien og reiser hjem natt til søndag.

Av de resterende har mellom 40 og 50 valgt å bytte hotell, mens de øvrige vil bli på hotellet, sier kommunikasjonssjef Glenn Bisgaard i Apollo Rejser i Danmark til Ritzaus Byrå.

Egyptisk politi etterforsker motivet for angrepet på et hotell i Hurghada som såret tre turister. Myndighetene frykter ytterligere fall i turismen etter en rekke angrep mot utlendinger.

To menn væpnet med kniver stormet Bella Vista Hotel fredag. Angrepet er «litt amatørmessig om noen vil hevde at dette er en del av en terrorgruppe», sier turistminister Hisham Zazou til nyhetsbyrået AFP.

Angrepet på hotellet skjedde fredag kveld og utspant seg over bare fire minutter. En svensk og to østerrikske turister ble knivstukket av to gjerningsmann før sikkerhetsvakter skjøt dem.

Lørdag ettermiddag ble tilstanden betegnet som stabil for de skadde.

En av gjerningsmennene, en 21 år gammel mann, ble drept da han forsøkte å flykte. Den andre gjerningsmannen ble alvorlig skadd.

- Vi følger Utenriksdepartementets reiseråd og avventer nå om disse vil bli endret for Hurghada, sier Beatriz Rivera til NTB.

- Jævlig flaks
En av de skadde, Svenske Sammie Olovsson (27) fra Göteborg, forteller at han spiste middag på en restaurant ved hotellet da han ble overfalt bakfra.

27-åringen ble knivstukket til sammen fire ganger i nakke, bryst og skulder.

- Jeg hadde jævlig flaks ettersom han ikke kunne håndtere en kniv. Hadde han truffet meg litt lenger fram i nakken hadde han kuttet pulsåren, sier han til nyhetsbyrået TT.

Angrepet fredag var over på bare fire minutter.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media