Jaffars kompis: - Man kan ikke bo her lenger

15-åringen ble drept i Malmö lørdag kveld. Vennene og familie er i sjokk.

MALMÖ: Drapet på 15 år gamle Jaffar har rystet den svenske storbyen. Nå får politiet krass kritikk fra en befolkning i villrede. Video: Kristian Ridder-Nielsen. Reporter: Trym Mogen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MALMÖ (Dagbladet): «Vila i fred kompis». Bildet er av to tenåringsgutter i svarte jakker som ser barskt mot kamera. Den ene er Jaffar, den 15 år gamle gutten opprinnelig fra Syria som lørdag kveld ble skutt og drept midt i Malmö sentrum.

Den andre er en av hans beste venner på 17 år. Han får aldri se sin kompis igjen, men bærer med seg bildet av de to som bakgrunnen på mobilen.

- Ingen trygghet

Tirsdag morgen møter han Dagbladet ved åstedet, en pizzarestaurant på Möllevångstorget.

- Han kom hit for trygghet, men det fantes ingen trygghet, sier 17-åringen til Dagbladet.

Mange titalls stearinlys er skylt ut av høstregnet utenfor den lille restauranten. Rett bak minnestedet ligger fortsatt glasskår etter den knuste ruta.

- Han var en av mine beste venner. Han var en veldig snill gutt og hadde ikke store problemer. Problemene hans var bare med venner eller familie. Vanlige problemer, sier kompisen, som ikke vil ha navn og bilde i avisa, blant annet fordi han frykter reaksjoner fra de kriminelle miljøene i Malmö.

- Det er ikke sant

Politiet tror territoriell kamp om marihuanautsalg kan ha vært motiv for drapet på Jaffar lørdag kveld. En jevngammel kompis av ham ligger fortsatt på sykehus med livstruende skader etter skytingen lørdag. To mistenkte gjerningspersoner skal ha stukket av på sykkel, og ingen er foreløpig pågrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer