- Jag trålerne på land

Fiskerne i Nord-Norge krever nå at store havområder må stenges for alt fiske og at fabrikktrålerne jages på land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Fabrikktrålerne må bort fra områdene hvor torsken vokser opp og gyter - både i Barentshavet og langs kysten, sier leder i Troms Fiskarfylking, Robert Hansen fra Skjervøy.

Kystfolket i Nord-Norge har fått nok av evige ressurskriser og en armada av fryseboks-trålere som tømmer havet for småfisk.

- Jeg har sjøl reist på tråler og drept mengder av småfisk og yngel. Vi spylte nasjonalformuen rett på havet. Det er bedrøvelig å tenke på, sier Hansen.

Til helvete

I går åpnet han årsmøtet i Troms Fiskarfylking: Torskekvotene er på et lavmål, ledighet venter for de mange som allerede har gjort unna årets sesong. Noen gir opp, båter selges og stadig færre ser en framtid i et tradisjonsrikt yrke.

- Det er trist å se en levevei gå til helvete. Vi har forvaltet skaperverket sånn at vi snart må drive oppdrett på alle fiskeslag. For en fallitt, sier fisker Helmer Thorstensen (71) fra Kvaløyvåg.

Massedrap

- Trålere er havgående fryserier. I prinsippet kan to Røkke-trålere tømme hele Barentshavet på kort tid. Ensidige norske tiltak nytter ikke, samarbeid med russerne må til, sier Fiskeridirektoratets kontrollsjef, Arne Luther.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer