Jagd bort av Jaglands venner

Vennlige smil møtte Friluftslivets Fellesorganisasjon (FRIFO) og Dagbladet da Ap's forslag til fri ferdsel langs strandlinja ble testet i Indre Oslofjord. Men på øya til Tove Kvammen Midelfart, der Ap-leder Thorbjørn Jagland spiste middag for tre dager siden, ble vi høflig bedt om å forsvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utstyrt med fullt grillutstyr tøffet vi fra øy til øy. Skånsomt gjorde vi strandhogg for å teste om de privilegerte med egen strandlinje aksepterer ferdsel langs strandlinja der «bebyggelsen ligger mer enn 25 meter fra sjøen ved normal vannstand», slik Jagland krever i valgkampen.

«Vennligst!»

Etter en kjapp tur fra Aker Brygge legger vår båt inntil en liten odde på den paradisiske øya Ihleholmen, som Kjell Inge Røkke solgte for to år siden til sin venn Tove Kvammen Midelfart for 14,6 millioner. Idet vi ankommer spretter en kar opp.

I raske kliv kommer han mot oss. Vennlig, men bestemt blir vi fortalt at dette er privat område. Vi adlyder et «Kan dere vennligst reise et annet sted» .

- Fikk panikk

- Hvorfor fikk vi ikke gå i land? spør vi Tove Kvammen Midelfart på telefon fire timer seinere.

- Min nevø så at dere hadde et slikt kjempekamera. Da fikk han panikk. Han tenkte at dette var noen pressefolk som skal komme og ta bilder, og han prøvde å beskytte meg, sier Kvammen Midelfart, som uten å være diplomatisk gir klart uttrykk for at hun ikke er spesielt glad i løssalgspressen.

Kvammen Midelfart slår likevel fast at hun støtter forslaget fra sin middagsgjest Jagland.

- Anledningen til å ferdes fritt i Norge kom for seint, sier hun til Dagbladet.