Jagde Bush og co. på jordet

Politiet gjorde sitt beste for å hindre den lovlige demonstrasjonen mot G8-lederne. Bush og co. gjemte seg bak høye gjerder, politi og sau.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AUCHTERARDER (Dagbladet): -  Nå ryker gjerdet!

Demonstranter braser gjennom gjerdet i et forsøk på å nærme seg G8-lederne, der de murer seg inne på luksushotellet Gleneagles. Det huser vanligvis feterte golfspillere. Nå diskuterer lederne av G8-landene verdens elendighet, langt ute på jordet bak høye gjerder og 3000 politifolk. Over durer militærhelikopter.

-  Det er jo en politimann og en hest for hver demonstrant her, sier Ragnhild Lorentsen (22) i Spire, Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon.

-  Fjompenisser, sier Kjetil Abildsnes, leder i det norske gjeldsslettenettverket Slett u-landsgjelda (SLUG) når demonstrantene i hettegensere kaster de første kjeppene.

Tilløp til panikk

-  De er ute etter bråk. Vi reiste hit for å kreve rettferdighet for dem som blir påvirket av beslutningene disse lederne tar. Sannheten er at pengene går fra sør til nord. Og til tross for foreslått gjeldslette, vil det bare tjene fem prosent av Afrikas fattigste, sier Kjetil.

I 2002 mottok verdens rikeste land 94 milliarder dollar fra de fattigste landene. Dessuten bruker de rike vestlige landene 25 ganger mer på forsvar enn på bistand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer