Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jager barnemorder

Tysk politi frykter at en seriemorder kan ha misbrukt og drept 12 barn fra tidlig på 90-tallet til september i år. 500 spor er sjekket, men mannen er ikke funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av september i år ble ni år gamle Dennis Klein funnet seksuelt mishandlet og drept sørøst for byen Hamborg ved Bremen i Tyskland. Tysk politi har satt saken opp mot andre barnedrap og frykter at en barnemorder går løs i landet.

Den danske avisa B.T. skriver at mannen kan ha drept så mange som 12 barn, hvorav en del er savnet og noen funnet drept. Drapene har skapt angst og panikk blant foreldre i hele Tyskland.

Mannen jages nå døgnet rundt av en etterforskningsgruppe på 41 kriminalbetjenter som har ett formål - å finne mannen.

Bekrefter sammenheng

I 1995 så en jogger en barnehånd stikke opp av sanden ved Holstebro i Danmark. 11 år gamle Dennis Rostel ble bortført fra en feriekoloni ved Slesvig to uker tidligere og var gutten som ble funnet drept og gravlagt i Holstebro.

Flemming Borch fra Holstebro-politiet bisto for et par uker siden tysk politi med nye undersøkelser i Holstebro.

- Det er riktig at tysk politi har gjenopptatt saken. Det er tilsynelatende en aktuel drapsak fra Bremen-området som settes i forbindelse med drapet i Holstebro, sier Borch til B.T.

Sammenhengen er bekreftet av tysk politi gjennom flere tyske aviser.

Benytter åpne vinduer

Ifølge avisa Norddeutsche Zeitung har politiet sjekket halvparten av 1000 spor. Foreløpig er det imidlertid ingenting som tyder på en snarlig pågripelse av mannen.

- Han kan godt være en fullstendig normal og sosialt tilpasset person. Han kan til og med ha barn, sier etterforskningsleder Uwe Jordan.

Den nesten to meter høye mannen slår nesten alltid til med full maskering. I mørket har seksualforbryteren kommet seg inn til barna gjennom åpne vinduer eller ulåste dører.

Flere av barna har fortalt at de har våknet ved at mannen forsiktig har strøket dem over håret. Han har snakket rolig og lokket dem ut av huset, hvor han voldelig har foregripet seg på dem.

Noen av barna har reddet seg selv ved å hyle, slik at mannen har stukket av.

Hele Norges coronakart