Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jager brutale ranere

En av ranerne av en verditransport ble drept i skuddveksling med politiet sør i Sverige like før midnatt. En stor politistyrke jager nå ranerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det væpna ranet skjedde i 23-tida onsdag kveld, i Bräkne-Hoby i Blekinge helt sør i Sverige. Politiet var raskt på stedet og det oppsto skuddveksling mellom ranere og politi. En av ranerne ble skutt av politiet og døde straks etter av skadene.

Ved siden av den døde ble det funnet en håndgranat. Denne ble senere desarmert av en spesialenhet fra politiet.

De andre ranerne, minst to, forsvant vestover i bil. De har senere byttet til minst én annen fluktbil underveis.

Med seg i flukten tok de et gissel, en av vekterne fra verditransporten. Han ble senere funnet ved stedet Hemsjö melder svenske TV4. Vekteren er uskadd, ifølge politiet.

Ranerne er bevæpnet med automatvåpen, og store politistyrker er i natt satt inn i jakten på dem. Alle større veier i fylket Blekinge er avstengt. Politiet har også tatt i bruk helikoptre i jakten.

Ifølge Sydsvenska Dagbladet hadde politiet fått indikasjoner om at noe skulle skje i Blekinge allerede tirsdag. Det gjorde det ikke, men de opprettholdt en stor beredskap dagen etter og kom derfor tidlig til ransstedet.

Politiet har utstedte i morgentimene arrestordre på to navngitte menn i 25-30-årsalderen, melder NTB.

Begge skal være tidligere kjenninger av svensk politi, og knyttes også til raneren som ble drept.