Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jager denne mannen etter drapsforsøk i Oslo

Tyrkiske Osman Erdem (33) skal ha skutt 35-åring.

- SKJØT TRE GANGER: En grønn Chrysler ble sett kjørende fra verkstedet i Grønlandsleiret tirsdag 8. september i år. En 35 år gammel mann ble skutt, men kom fra det med livet i behold. To menn er pågrepet i saken, men politiet etterlyser en tredje de ikke har fått tak i. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
- SKJØT TRE GANGER: En grønn Chrysler ble sett kjørende fra verkstedet i Grønlandsleiret tirsdag 8. september i år. En 35 år gammel mann ble skutt, men kom fra det med livet i behold. To menn er pågrepet i saken, men politiet etterlyser en tredje de ikke har fått tak i. Foto: Erlend Aas/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Oslo går i dag ut med en etterlysning av Osman Erdem, født i 1976.

Mannen er etterlyst etter en skyteepisode i Grønlandsleiret 73 tirsdag 8. september i år. En 35 år gammel mann ble skutt i ryggen ved et bilverksted.

Mannen er av tyrkisk opprinnelse.

- Vi anser denne personen som farlig. Dersom publikum får øye på mannen må de ikke gå til pågripelse selv, men kontakte politiet, anmoder  politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, overfor Dagbladet.

- Personen har en rekke volds- og narkotikasaker mot seg. Det er på bakgrunn av disse vi mener han er en farlig person, sier Rohde til Dagbladet.

Kan være i Norge
Ifølge politiet kom en en grønn Chrysler kjørende inn på plassen foran verkstedet. Det var, ifølge politiet, tre menn i bilen og en av disse løsnet minst tre skudd mot 35-åringen.

Tre menn ble raskt mistenkt for å ha vært involvert i skytingen, som karakteriseres som et drapsforsøk. Politiet skriver i en pressemelding at mannen som kjørte bilen meldte seg samme kveld. To dager senere ble en av passasjerene pågrepet. Mannen sitter i varetekt.

ETTERLYST: Dette bildet er av Erdem fra 2005. Foto: Politiet
ETTERLYST: Dette bildet er av Erdem fra 2005. Foto: Politiet Vis mer

Den antatte tredjemannen i bilen, etterlyste Erdem, er fortsatt på frifot og politiet håper nå på hjelp fra publikum ved å offentliggjøre navn og bilde av mannen i media.

- Vi ønsker å komme i kontakt med ham. Det er ingenting som tyder på at han er ikke fortsatt er i Norge, men vi er ikke sikre på dette. Vi kjenner ikke alle detaljene for bakgrunnen til denne aktuelle saken, og vi ønsker å prate med etterlyst om det først, sier Rohde.

Domfelt en rekke ganger
Erdem er tidligere domfelt tre ganger og mannen har et utvisningsvedtak mot seg. Mannen ble den 3. april 2006 dømt til fire år og ni måneder i fengsel for å slått en mann med en jerngjenstand.

Offeret ble varig ufør etter hendelsen som omtales som en hevnsak.

- Mannen ble løslatt 1. oktober i fjor. 16. desember 2008 fikk han varig utvisningvedtak mot seg, men det er ikke effektuert. Jeg synes det er trist at en person nesten må ende opp som drapsmann mens man venter på å bli utvist. Denne personen skulle sendes tilbake til Tyrkia, et land det i utgangspunktet ikke skal være noe problem å utvise personer til. Jeg vil anta at det er snakk om lang saksbehandlingstid i dette tilfellet, sier Rohde, som i sin stilling ser at personer med utvisningsvedtak mot seg stadig går rundt i oslos gater.

TRE DOMMER: Bildet er fra 2004. 33-åringen er domfelt tre ganger tidligere og har et utvisningsvedtak mot seg. Foto: Politiet
TRE DOMMER: Bildet er fra 2004. 33-åringen er domfelt tre ganger tidligere og har et utvisningsvedtak mot seg. Foto: Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling