Jager drapsdømt etter spritbeslag

Politiet jakter på en tidligere drapsmann som i mange år var en av Norges mest kjente kriminelle. 12500 liter 96-prosent sprit er beslaglagt i Oslo. 67-åringen er utpekt som en av bakmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble tre menn, sjåføren og to mottakere, varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud bak lukkede dører i Oslo forhørsrett.

Mennene ble tatt på fersk gjerning, da et vogntog fra Øst-Europa kom til Oslo mandag med 12500 liter 96-prosent smuglersprit gjemt i lasten.

- Dette er det største spritbeslaget i Oslo i år, opplyste kontrollsjef Oddvar Sæther i Oslo tollvesen.

Tatt på fersken

Tollere forsto at noe var galt da de sjekket vogntoget. Idet vogntoget kom til Økern i Oslo, hvor to menn ventet, slo politiet til.

Tre menn ble umiddelbart arrestert - sjåføren og to menn som skulle losse spritlasten.

Spriten kommer trolig fra Øst-Europa. Etter hva Dagbladet erfarer, er verken sjåføren eller de to mennene som ventet på lasten, tidligere kjenninger av politiet.

Drapsmann

Derimot er en av de tre bakmennene, som foreløpig ikke er arrestert, en særdeles gammel kjenning av kriminalpolitiet. Mistenkte, en 67 år gammel mann, har et omfattende kriminelt rulleblad.

Han er blant annet tidligere dømt for drap, voldtekter og drapsforsøk. Nå er han utpekt til å være en av bakmennene i spritligaen.
67-åringen har de siste åra «ligget lavt», men var i mange år en av de mest omtalte kriminelle i Norge. Flere av de kriminelle handlingene mannen er straffedømt for, vakte i sin tid betydelig oppsikt.

Ingen ved Oslo politikammer ønsket i går å kommentere etterforskningen av spritbeslaget og jakten på bakmennene.