Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jager drapsmann med e-post

Svensk politi sendte mail til 25 000 studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I oktober ble Mohammed Ammouri (8) og Anne-Lena Svenson (56) stukket ned og drept på åpen gate i Linköping. Politiet sikret seg spor på åstedet, og en DNA-analyse viser at drapsmannen er en ung, blond mann, skriver Aftonbladet.

Derfor sendte politiet i går en e-post til 25 000 studenter og ansatte ved Linköpings universitet, med tittelen «Politiet ønsker hjelp til å løse drapene i Åsgatan i Linköping».

Etterforskerne skriver at gjerningspersonen trolig har endret utseendet etter drapet.

Politiet sa for tre uker siden at de kom til å pågripe drepsmannen i løpet av kort tid, men det har ikke skjedd. Derfor forsøker politiet seg nå med nye etterforskningsmetoder.

- Eksepsjonelt

Studentene oppfordres til å si fra om noen har oppført seg annerledes den siste tida, eller plutselig har avsluttet studiene og flyttet. De bes også melde fra om personer som har skader på hånd eller arm, siden drapsmannen skadet seg i angrepene.

- Vi har ingen konkrete mistanker om at gjerningsmannen er student, men det ville vært dumt å ikke be byens 25 000 studenter som hjelp, sier politietterforsker Jan Staaf til Aftonbladet.

Universitetet har ikke vært med på noe liknende før.

- Dette er eksepsjonelt. Jeg kan ikke huske at en slik massemail er sendt til alle studenter og ansatte før, sier Lars Holberg.

I tillegg til DNA-opplysningene har politiet vitneforklaringer som plasserer en ung, blond mann i nærheten av åstedet.

SAVNET: Venner av Mohammed Ammouri (8) tente lys og la ned tegninger på åstedet etter drapet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media