Jager flere menn

Politiet i Molde pågrep natt til i går 26-åringen som var mellommann da Kristin Kirkemo skaffet to pistoler i Molde. Politiet jakter på flere personer som skal ha vært med på våpenhandelen. Politiet tror det ene våpenet som ble solgt i Molde ble brukt i trippeldrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har lenge vært på jakt etter 26-åringen som nå er arrestert. Han er opprinnelig fra Molde, men har også bodd i Oslo og i Trondheim. Han er flere ganger tatt av politiet for mindre kriminelle forhold, blant annet flere tilfeller av bedrageri, og for narkotikakriminalitet.

Han ble arrestert i Molde natt til i går, og satt i avhør med etterforskere fra Romsdal politidistrikt i hele går.

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en mann i slutten av 20-årene i Molde. Han er siktet for heleri av våpen og bruk og besittelse av narkotika, sier politiinspektør Gro Smogeli ved Romsdal politidistrikt.

Trolig blir 26-åringen i dag framstilt for varetektsfengsling i Molde.

Romerike informert

Etterforskningsledelsen på Romerike vurderer å sende en av drapsetterforskerne til Molde for å avhøre 26-åringen.

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier bekrefter at drapsjegerne på Sørum har vært på jakt etter 26-åringen lenge. Hans forklaring er sentral i trippeldrapssaken.

Hvis 26-åringen bekrefter Kristin Kirkemos forklaring om detaljene i våpenhandelen i Molde, vil det styrke troverdigheten til Kirkemo. Det får også betydning for vurderingen av historien Kirkemo og Lars Grønnerød har fortalt om at de to pistolene ble overlevert til til Per Kristian og Veronica Orderud på lille julaften.

- Dette kan bidra til å styrke troverdigheten til min klient ytterligere, sier advokat Tor Kjærvik, som er forsvarer for Kristin Kirkemo.

Det politiet er mest interessert i, er om Kristin Kirkemo har fortalt noe til den nå arresterte 26-åringen om hva våpnene skulle brukes til. Politiet vet at de to reiste sammen til Molde, og de har hatt rikelig med tid til å snakke sammen.

- Jeg går ikke inn på hva vi vil avhøre ham om, sier Gro Smogeli ved Romsdal politidistrikt.

Skjedde på hotell

Kristin Kirkemo har forklart at hun reiste sammen med 26-åringen fra Gardermoen til Molde 22. desember i fjor for å kjøpe de to pistolene av kaliber 22.

Hun hevder hun hadde fått 20000 kroner fra Per og Veronica Orderud til våpenhandelen. Det skulle dekke alle utgifter.

Ifølge Kristin Kirkemo var det 26-åringen som ordnet våpenhandelen i Molde. Handelen skal ha skjedd på et rom på First Hotel Alexandra.

Først skal en person ha solgt våpnene til Kristin Kirkemo. Deretter skal en annen person ha fått fatt i ammunisjon til pistolene.

I tillegg til Kirkemo og 26-åringen, skal to eller tre personer ha vært involvert i våpenhandelen i Molde. Politiet har tidligere avhørt den ene av mennene som var til stede på hotellet. Han har bekreftet hele historien for etterforskerne.

Både pistolene og ammunisjonen stammer fra et våpentyveri fra Fannefjord Pistolklubb på i Molde i juli i fjor.

Pistolen som ble funnet hjemme hos Lars Grønnerød, stammer fra våpentyveriet i Molde.

<B>VÅPENHANDEL:</B> På First hotel Alexandria i Molde kjøpte Kirsten Kirkemo de to pistolene. 26-åringen som nå er arrestert, ordnet handelen for henne.