Jager julenisse etter trippeldrap

Mann i julenissekostyme åpnet ild på julefest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Los Angeles jager en mann som utkledd som julenissen åpnet ild og drepte minst tre mennesker på en juletrefest i går kveld.

En åtte år gammel jente og en kvinne i 20-årene ligger på sykehuset med skuddskader, men tilstanden skal ikke være livstruende for noen av dem. En annen festdeltager knakk ankelen.

Tok fyr
Foreløpig er det uklart hva som skjedde i de kaotiske minuttene inne i den to etasjer store privatboligen i forstaden Covina, fire mil utenfor Los Angeles. Det skal være slekt og venner som hadde samlet seg for en hyggelig juletrefest.

Men da politiet kom dit sent i går kveld, Stod huset i full fyr. Først etter at brannmanskapene hade fått nedkjempet flammene, ble de tre drepte funnet inne i huset.

Forsmådd ektemann
Vitner forteller at mannen i julenissekostymet dukket opp på festen sent julaften, og umiddelbart begynte å skyte rundt seg med en pistol. Han skal så ha kledd av seg kostymet, og stukket av i vanlige klær.

I kveld etterlyser politiet 45 år gamle Bruce Jeffery Pardo i forbindelse med hendelsen. Ifølge nyhetsbyrået AP har flere av festdeltagerne navngitt Pardo i forbindelse med hendelsen, og politiet vil trolig sikte ham i forbindelse med skytingen om kort tid.

Stille nabolag
Pardo skal lenge ha slitt med ekteskapet, og er en slektning til huseieren der festen var. Ifølge nyhetsbyrået AP kan kona ha vært en av festdeltagerne.

- Pardo gjennomgår noen røffe ekteskapsproblemer. Vi advarer om at han trolig er bevæpnet og svært farlig, sa etterforskningsleder Pat Buchanan ved Covina politistasjon på en pressekonferanse i dag.

- Dette er et stille og rolig nabolag. Det er er stort sett bare pensjonister og gamle som bor her, sier nabo Jefferey Barrientos til AP.

ETTERLYST: Bruce Jeffery Pardo (45) er foreløpig etterlyst som vitne i forbindelse med saken. AP/Covina Police Department
ETTERLYST: Bruce Jeffery Pardo (45) er foreløpig etterlyst som vitne i forbindelse med saken. AP/Covina Police Department Vis mer