Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jager kjærester med lang kriminell løpebane og bånd til terrorbrødrene

Skal ha tatt gisler og drept politikvinne.

KJÆRESTER: Amédy Coulibaly og kjæresten Hayat Boumedienne jages etter den siste utviklingen i marerittuka i Paris. Foto: EPA / NTB scanpix
KJÆRESTER: Amédy Coulibaly og kjæresten Hayat Boumedienne jages etter den siste utviklingen i marerittuka i Paris. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS/OSLO (Dagbladet): Amédy Coulibaly og kjæresten Hayat Boumedienne jages etter den siste utviklingen i marerittuka i Paris.

Dagbladet har pratet med en sivil politimann, som er like ved åstedet der de to brødrene Kouachi har forskanset seg. Han sier følgende, via telefon:

- Brødrene Kouachi er venner med de personene som nå har tatt gisler i kosher-butikken. De har kjent hverandre siden 2010. Amedy Coulibaly og Hayat Boumedienne er kjærester, og er altså de som har gisler i kosherbutikken, sier politimannen som bare vil gi fornavnet sitt, Gravier.

Minst fem gisler Politiet mener at det var Amedy Coulibaly som drepte en politikvinne torsdag.

Coulibaly og kjæresten skal ha tatt minst fem gisler i en jødisk butikk øst i Paris i ettermiddag, og antas også å være mannen som skjøt og drepte en politikvinne i Paris i går.

Coulibaly har en lang kriminell løpebane, og skal i lengre tid ha kjent Chérif Kouachi, den yngste av de to brødrene som skal stå bak angrepet på Charlie Hebdo.

Ran og terror Ifølge avisa L'Obs (tidligere Le Nouvel Observateur) er Coulibaly en dømt ransmann som seinere er blitt en radikal islamist. 32-åringen ble i 2004 dømt til seks års fengsel for væpnet ran.

Etter at han slapp ut begynte han med salg av narkotika, og ble i 2006 dømt til to og et halvt års fengsel, ifølge avisa.

I 2010 ble han pågrepet av anti-terrorpolitiet - mistenkt for å være involvert i fluktplanene til Ait Ali Belkacem Smaïn -  bakmannen til terrorangrepet mot metroen i Paris i 1995 der åtte ble drept. Han ble dømt for dette i 2013 - og skulle dermed ha sittet i fengsel nå. Trolig er det varetektstiden som gjør at han likevel er på gata.

Også Chérif Kouachi knyttes i franske aviser til fluktplanene til den algeriske terroristen Smain Aït Ali Belkacem i 2010. Men anklagene mot ham ble, ifølge nyhetsbyrået, droppet.

Kjæreste Også Chérif Kouachi skal ha hatt kontakt med den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal, som skal ha møtt Osama bin Laden i Afghanistan og som har sonet for planer om å sprenge den amerikanske ambassaden i Paris. Det skal ha vært Beghal som sto bak de nevnte planene om å få Belkacem ut av fengsel.

Kvinnen som nå er ettersøkt av politiet i Paris, Hayat Boumeddiene, har ikke vært omtalt før politiet offentliggjorde hennes navn og bilde i ettermiddag.

Lik Dagbladet på Facebook

De to flyttet sammen i 2010, og Boumeddiene skal ha vært med kjæresten da han besøkte Djamel Beghal mens han satt i husarrest.

Sammenheng En rekke framtredende terrorforskere skriver i dag på Twitter at disse omstendighetene er tydelige indikasjoner på at tragediene i Paris denne uka har sammenheng og var nøye planlagt.

En politikilde utenfor Dammartin-en-Goele, der brødrene Kouachi skal oppholde seg, sier også til Dagbladet at det er en sammenheng mellom de forskjellige hendelsene.

- Gisseltakeren har kommet med et krav om at han vil drepe gislene i Paris hvis Kouachi-brødrene blir drept, sier politikilden.

  Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.