Jager kriminell «fikser»

Politiet jager nå nok en navngitt person etter dødsranet i Stavanger. Mannen, som er norsk statsborger, blir omtalt som «Fikseren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som nå jages er en kamerat av den siktede eksjugoslaven Ridvan Halimi. Dagbladet kjenner til at etterforskerne har igangsatt full etterforskning mot mannen som tidligere er straffedømt.

I startfasen av etterforskningen var mannen på politiets liste over personer som skulle alibisjekkes. Nå har etterforskerne funnet ut at han kan mistenkes for å ha deltatt i dødsranet om morgenen 5. april.

Straffedømt «Fikser»

Offisielt vil politiet i Stavanger ikke kommentere saken.

- Er det flere personer som er siktet?

- Det vil jeg ikke kommentere, svarer politiinspektør Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt.

- Hvorfor vil dere ha tak i NN (Halimis kamerat, red.anm.)?

- Jeg har som sagt ingen kommentarer når det gjelder detaljer i etterforskningen, sier Rossebø til Dagbladet.

Mannen som nå jages, er blant annet knyttet til Ridvan Halimi gjennom vitner i saken. Kilder med nært kjennskap til ransmiljøet omtaler mannen som «Fikseren». Han er straffedømt en rekke ganger, også for ran.

- Dersom du trenger noe, så går du til ham. Han er kjent for å ordne ting på forhånd, og deretter være med når det virkelig gjelder, sier en kilde i miljøet.

Ingen vil snakke

Både Ridvan Halimi, alias «Eksjugoslaven», og David Aleksander Toska, alias «Mesterhjernen», er fortsatt på frifot. En annen av de siktede, Kjell Alrich Schumann, alias «Skyggen», er varetektsfengslet i fire uker.

Hovedproblemet til etterforskerne er at ingen av dem som er pågrepet vil la seg avhøre. Advokat Morten Furuholmen representerer Schumann og flere av dem som er på lista over det politiet mener er interessante personer.

- Jeg har anmodet min klient (Schumann) om å reservere seg med hensyn til avhør før jeg kan følge ham opp profesjonelt som forsvarer. Det går på innsyn i saksdokumenter, sier Morten Furuholmen til Dagbladet.

- Har du fått beskjed om at flere av dine klienter er siktet?

- Nei, det har jeg ikke, svarer Furuholmen.

Ingen skuddskader

Kjell Alrich Schumann ble pågrepet for to uker siden. Han hadde farget håret og anlagt bart. Politileger har undersøkt Schumann for å finne ut om han er blant ranerne som ble skutt på. Ifølge Dagbladets opplysninger, fant politiet ingen skuddskader.

Heller ikke de to mennene som er knyttet til spionasjebutikken Spy Shop i Oslo, en 29- og en 47-åring, vil la seg avhøre av politiet. Begge er varetektsfengslet.

KAMERAT: Ridvan Halimi, som er siktet etter dødsranet i Stavanger, er fortsatt ikke pågrepet. Nå jager politiet også en av hans kamerater.