-  Jager lokal drapsmann

Sykepleierstudenten Anne Slåtten (23) døde som følge av kvelning. Politiet mener de jager en lokal drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Liket av Anne Slåtten ble fraktet til Gades institutt på Haukeland universitetssykehus natt til i går. Der ble hun obdusert under ledelse av rettsmedisiner Inge Morild.

-  Jeg har gitt en fullstendig muntlig informasjon til politiet om våre funn, og regner med å kunne levere en skriftlig obduksjonsrapport onsdag, sier Inge Morild til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere hvilke funn han har gjort, men Dagbladet kjenner til at politiet nå har fått vite dødsårsaken. Anne Slåtten døde som følge av kvelning søndag morgen.

Ikke seksualdrap

23-åringen ble funnet i et skogholt ved Angedalsveien. Hun hadde på seg en svart hettegenser/jakke, lys dongeribukse og sko, og politiet mener at de ikke etterforsker et seksualdrap. Seint mandag kveld fant politiet ei skulderveske med Slåttens mobiltelefon like ved stedet hvor hun ble funnet død mandag.

Lommeboka er ikke funnet, men lensmann Kjell Fonn forklarer at politiet ennå ikke har søkt grundig i hennes hybel. Han utelukker derfor ikke at lommebok og bankkort kan ligge der. Det har ikke vært bevegelser på hennes bankkonto de siste dagene.

Dagbladet får bekreftet at politiet har tro på at de tekniske undersøkelsene på funnstedet kan være med på å felle drapsmannen. Han kan nemlig ha etterlatt seg fingeravtrykk og biologisk materiale.

-  Vi er optimister med tanke på å finne spor som kan bringe oss videre i etterforskningen, sier lensmann Kjell Fonn ved Førde og Naustdal lensmannskontor til Dagbladet.

Jager lokal drapsmann

Politikilder sier til Dagbladet at etterforskningen så langt tyder på at de nå jager en lokal drapsmann, men at de er usikre på om Anne Slåtten kjente ham eller de som drepte henne. Politiet prøver nå å få oversikt over hvem som var i området da drapet skjedde.

Politiet etterlyser en Volvo stasjonsvogn med burgunderrød farge. En kvinne, som var på vei til det samme arbeidsstedet som Anne Slåtten søndag morgen, har fortalt politiet at hun så to biler kjøre på Angedalsveien mellom klokka 07.05 og 07.10.

-  Den ene bilen er mest sannsynlig en Volvo V70 eller den forrige modellen, en Volvo 850. Vitnet klarer ikke å beskrive den andre bilen som kom kjørende samtidig. Hvis vi får kontakt med eieren til den ene, kan vi være heldige å fange inn den andre samtidig, sier politiførstebetjent og etterforskningsleder Dag Øyen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet har kontaktet bilforhandlere i håp om å finne fram til de etterlyste bilene.

Kvinnen observerte også en syklist omtrent på den samme tida. Han meldte seg for politiet i går og var inne til avhør.

-  Avhøret av syklisten har ikke medført nye opplysninger i saken, sier lensmann Kjell Fonn.

Mystisk syklist

I går ettermiddag meldte et annet vitne seg for politiet og fortalte at hun hadde observert en mørkkledd kvinne som kom ut fra Smedstad og inn i Angedalsveien ved 07.00-tida søndag morgen. Vitnet, som selv var på vei til sykehuset, la ikke merke til om kvinnen gikk mot sentrum eller i motsatt retning.

Det samme vitnet har observert en annen syklist i mørke klær og hette over hodet i krysset Angedalsveien og Fossebrua. Vedkommende syklet i retning sentrum like etter klokka 07.00.

Etterforskningsledelsen oppfordrer disse personene til å ta kontakt med politiet så snart som mulig.

Politiadvokat Rune Stenstrøm understreker at politiet etterforsker bredt.

-  Det er ingen tvil om at vi står overfor en drapsetterforskning med ukjent gjerningsperson. Derfor har vi behov for å få kontakt med alle som kan hjelpe oss å få kartlagt alle bevegelser i de aktuelle områdene søndag morgen, sier Stenstrøm.

Politiet ber nå også alle som var i Førde sentrum mellom klokka 04.00 til 09.00 søndag morgen om å melde seg.

Ingen kamera

Politiet henter ut all mulig tilgjengelig informasjon fra overvåkingskameraer ved store offentlige bygg, minibanker, bensinstasjoner og andre åpne plasser. Det finnes ingen slike kameraer på strekningen som politiet antar at Anne Slåtten har gått søndag morgen mellom klokka 07.00 og 07.30.

Lensmann Fonn forsøker å dempe frykten som nå har tatt tak i mange av beboerne i Førde.

-  Jeg har bodd her i snart 40 år og betrakter Førde som en trygg plass. Jeg anser det som har skjedd som et enkeltstående tilfelle som kunne ha skjedd hvor som helst.

KVALT: Politiet vet nå hvordan Anne Slåtten ble drept: Sykepleierstudenten døde av kvelning. Her er etterforskningsledelsen på funnstedet. Politiet har stor tro på at de tekniske sporene fra funnstedet kan være med på å felle drapsmannen.