Jager lokkemann

Tre ganger i går skal mannen forsøkt å lure åtteåringer inn i bilen sin. Politiet i Telemark har satt inn store ressurser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble startet en massiv politiaksjon etter at politiet fikk inn et tips om at en liten jente hadde gått inn i en mistenkelig bil og forsvunnet på Herøya i Porsgrunn. Tilgjengelige patruler fra hele Grenlands-ormådet og politihelikopter ble satt inn i jakten.

Bakgrunnen for reaksjonen var at det like før hadde kommet inn en melding om at en åtte år gammel jente var blitt forsøkt lokket inn i samme bil.

- Hun ble fristet med penger og sjåføren bad henne sette seg inn i bilen. Han ville vise frem kjønnsorganene sine. Jenta ble redd og sprang hjem, sier operasjonsleder Åge Halvorsen ved Telemark Politidistrikt til Dagbladet.no.

Aksjonen pågikk drøye to timer fra politiet fikk beskjed, frem til klokka 22.15 i går. Men de klarte ikke å finne bilen, som ifølge vitner skal ha vært en vinrød Ford Scorpio.

- Men erfaringsmessig kan folk huske feil når det gjelder biltyper, så vi er interessert i tips om alle store biler med vinrød farge i området i går kveld, sier Halvorsen.

I morges fikk politiet inn et tredje tips fra en bekymret mor. Etter å ha sett saken i lokale medier, kunne hun fortelle at hennes datter også var utsatt for det politiet tror er den samme mannen.

- Mannen hadde tatt kontakt, spurte om hun elsket noe og snakket om kos, sier Halvorsen.

Politiet etterforsker saken videre i dag og håper på mer hjelp fra publikum.

Vitner har sett en vinrød Ford Scorpio som kan likne på bilen som er avbildet her.