ETTERLYST I NEWCASTLE-OMRÅDET: Politiet jakter nå på Raoul Thomas Moat, som er mistenkt for å ha skutt tre personer det siste døgnet. Foto: EPA
ETTERLYST I NEWCASTLE-OMRÅDET: Politiet jakter nå på Raoul Thomas Moat, som er mistenkt for å ha skutt tre personer det siste døgnet. Foto: EPAVis mer

Jager mann som har skutt tre på ett døgn

Engelskmann skjøt eksen og hennes nye mann i går. Nå har han skutt en politimann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Raoul Thomas Moat (37) ble for to dager siden løslatt fra fengsel i England, etter å ha sonet en voldsdom. Det tok ikke lang tid før han havnet i politiets søkelys igjen.

Politiet mener han i går oppsøkte eks-kjæresten Samantha Stobbart. Hun ble skutt gjennom et vindu og truffet i magen. Kjæresten hennes forsøkte å flykte, men ble skutt og drept 50 meter fra huset.

Tilstanden til Stobbart er kritisk.

Northumbria-politiet gikk raskt ut med et bilde av Moat, og har jaktet på ham siden i går. Han blir beskrevet som «veldig farlig».

I formiddag ble en politimann skutt under en trafikkontroll, og tilstanden hans er alvorlig - men ikke livstruende, melder Sky News.

- Dette var et helt uprovosert angrep på en politimann som utførte jobben sin. Mine tanker går til familien og hans kolleger, sier Sue Sim i Northumbria-politiet ifølge The Guardian.

Nå ber politiet folk om å holde seg unna dersom de ser Moat.

- Raoul Thomas Moat er veldig farlig og publikum bør ikke oppsøke ham. Vi vet at han hadde noe imot de han angrep i Gateshead i går og nå tror vi han er ute etter politiet, sier Sim.