JAGER RANER: Politiet hentet å går inn sporhunden Blitz i et forsøk på å finne gjerningsmannen som ranet Deli de Luca på Holbergs plass i Oslo tirsdag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen
JAGER RANER: Politiet hentet å går inn sporhunden Blitz i et forsøk på å finne gjerningsmannen som ranet Deli de Luca på Holbergs plass i Oslo tirsdag kveld. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Jager mulig serieraner

Ransbølge herjer Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker har i de siste dagene jaget det som kan være en serieraner som har slått til mot kiosker i Oslo sentrum. Siden torsdag i forrige uke er det gjennomført seks væpnede ran eller ransforsøk.

Ifølge politiet er modusen i mange av hendelsene den samme. Det truses med kniv og raneren er rask inn inn og raskt ut. Ingen er så langt pågrepet i saken, men operasjonsledelsen i oslopolitiet kunne tirsdag kveld opplyse at de er i ferd med å sirkle inn mistenkte.

Overvåkingsbilder - Vi sammenligner nå videoopptak fra alle åstedene og samler inn bevis, sier jourhavnede etterforsker Stig Øvrebø på sentrum politistasjon til Dagbladet i dag.

Ransbølgen startet fredag da en Deli de Luca ble ranet i Bogstadveien. Lørdag ble Deli de Luca på Alexander Kjellandsplass ranet og søndag ble det begått et nytt ran mot en kiosk i samme kjede i Thorvald Meyers gate.

RANET KIOSK: Deli de Luca i Theresesgate på Bislett ble mandag kveld utsatt for en raner bevepnet med kniv. Ranet fant sted en halv time etter et ran mot Nrvesen på Solli plass. Foto: Øistein Norum Monsen.
RANET KIOSK: Deli de Luca i Theresesgate på Bislett ble mandag kveld utsatt for en raner bevepnet med kniv. Ranet fant sted en halv time etter et ran mot Nrvesen på Solli plass. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

Mandag ble en narvesenkiosk på Solli plass og en Deli de Luca på Bislet ranet med en halv times mellomrom. Kvelden etter ble Deli de Luca ved Holbergplass ranet. Politiet meldte tirsdag kveld at ranene etterforskes i sammenheng.

En gjerningsmann Politioverbetjent Ola Mevold ved sentrum politistasjon sier til Dagbladet at det nå jobbes med å se sakene i sammenheng.

- Grønland, sentrum og Majorstua politistasjon har alle jobbet med lignende ran i sine områder. Vi vurderer muligheten for at en gjerningsmann står bak, sier Mevold til Dagbladet.

Ranene er hovedsak utført ved at gjerningsmannen har truet ansatte i kioskene med kniv. Han beskrives i flere av tilfellene som 1.70 meter høy.

RANET: Narvesen på Solli plass ble utsatt for ran på mandag. Foto: Øistein Norum Monsen.
RANET: Narvesen på Solli plass ble utsatt for ran på mandag. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

- Vi har satt av ressurser til å jobbe med denne saken, sier Mevold til Dagbladet. Politiet er så langt sparsommelige med detaljer i saken og vil ikke gå ut med bilder eller video fra overvåkingskameraer.

5 dager på rad Det er kioskkjeden Deli de Luca som i hovedsak er mål for ranene.

- Dette er veldig utypiske ran. Det kan se ut som om samme person har ranet oss fem dager på rad, sier Thor Johansen, daglig leder i Deli de Luca Norge.

Johansen mener det først og fremst er det synd på de ansatte, men informerer om at alle, som i de siste dagene har vært utsatt for det som kan være en serieraner, har det bra.

HOLBERGSPLASS: Deli de Luca i Edvard Stormsgate ble utsatt for ran. Foto: Øistein Norum Monsen.
HOLBERGSPLASS: Deli de Luca i Edvard Stormsgate ble utsatt for ran. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer
AVSPERRET: Området rundt Deli de Luca på Bislett ble avsperret etter ranet mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen.
AVSPERRET: Området rundt Deli de Luca på Bislett ble avsperret etter ranet mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer