Jager navngitte

Ransetterforskerne mener tre navngitte kriminelle kan ha vært med på dødsranet i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): De fem nordmennene som nå er siktet i saken, er knyttet til hverandre på forskjellige måter.

Tre av de siktede nordmennene som politiet mener kan ha vært med på selve ranet, er ikke pågrepet. Jakten på disse var bakgrunnen for at antiterrorpolitiet slo til i hip hop- og graffitimiljøet i Oslo i går.

En av de siktede har et forretningssamarbeid med miljøet, den andre skal være en kjenning av flere navngitte personer i musikkmiljøet.

Politiet mener de fortsatt ikke har tatt dem som var med på selve ranet. Etterforskerne mener at «Mr. X» og «Spionasjebutikkeieren» har solgt utstyr til ranerne. Den omtalte «Skyggen» skal være koblet til Stavanger rundt ranstidspunktet, men det er uklart hva som ligger bak de to andre siktelsene.

«Mesterhjernen» siktet

«Eksjugoslaven»s advokat, Tor Erling Staff, vet ikke om hans klient er siktet.

- Jeg har sendt en skriftlig forespørsel til politiet der jeg spør om min klient er siktet, sier Staff.

Klienten er siktet for medvirkning til ranet mot Postens brevsentral i Oslo i fjor høst, og kjenner både «Mesterhjernen» og «Skyggen».

«Mesterhjernen» skal også ha fått status som siktet. Han kjenner en rekke personer i miljøet, og politiet har grunn til å tro at sjakkgeniet har vært med på planleggingen av dødsranet. «Skyggen» er en kjenning av «Mr. X», mens «Spionasjebutikkeieren» er knyttet til «Mesterhjernen» gjennom en dom i Oslo tingrett.

- Vi har skjellig grunn til å mistenke de siktede, og mistanken er ikke blitt svekket. Vi har god progresjon i etterforskningen, sier politiinspektør Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt.

Mange til avhør

Taktikken til etterforskerne er å bevege seg sakte inn mot kjernen av ransmiljøet på Østlandet. De siste dagene har en rekke personer vært inne til avhør.