Jager ny drapssiktet bror

Tre brødre ble siktet for drapet på Hung Quoc Nguyen (23). Nå er også en fjerde bror (27) drapssiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiadvokat Svein Holden ved Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet.no at fem personer er siktet for drap og drapsforsøk etter skuddramaet på Sandaker i Oslo 3. februar i år.

- Siktede er ikke pågrepet. Han skal etterlyses internt i politiet, og politiet har besluttet at han skal pågripes, sier Holden.

Fire brødre

Dagbladet.no kjenner til at femtemann som nå er drapssiktet, er bror til tre av de andre siktede i saken. Den 27 år gamle broren blir knyttet til saken gjennom blant annet vitneavhør av personer med tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet i Oslo.

- Jeg kan ikke kommentere noe som helst rundt denne siktelsen, sier advokat Vidar Lind Iversen, som har representert 27-åringen tidligere.

To uker etter drapet, ble det skutt mot den 27 år gamle broren på en parkeringsplass ved Sognsvann i Oslo.

De øvrige tre brødrene på 25, 22 og 19 år ble alle pågrepet hjemme i sine leiligheter i en nøye planlagt politiaksjon ved 09-tiden torsdag i forrige uke. Brødrene er siktet for drap og drapsforsøk etter at de ble avfyrt skudd mot Hung Quoc Ngyen og hans 22 år gamle kamerat på Sandaker i vinter. Også en 19 år gammel mann er siktet i saken.

Politiet mener drapet var en hevnaksjon etter flere skyteepisoder mellom A og B-gjengen.

- Våpen i bil

Politiet mener de har gode beviser mot de fem som nå er siktet for Sandaker-drapet. Ifølge Dagbladet.nos opplysninger er det både vitneobservasjoner og våpenbeslag som kan knytte de siktede til drapet og drapsforsøket.

Analyser av mobiltelefontrafikk kan også knytte minst to av de siktede til området der drapet skjedde. Vitner har observert flere personer legge våpen inn i en bil om morgenen før drapet. Dessuten skal politiet ha gjort beslag av våpen. Disse våpnene blir nå sendt til Kripos for videre analyse. Politiet håper prøveskytingen vil gi svar på om de har funnet våpnene som ble brukt under drapet på 23 år gamle Hung Quoc Nguyen.

Er i Sør-Amerika

Dagbladet.no skrev i helga at minst en av de drapssiktede skal ha rettet en forespørsel til medlemmer av A-gjengen om at de kunne «ta seg av» 22-åringen som ble livstruende skadd, og hans bror.

Advokat Vidar Lind Iversen mener dette ikke stemmer.

- Ut fra min kjennskap til saken, så stemmer ikke dette, sier Lind Iversen.

Politiadvokat Svein Holden opplyser at politiet mener drapet var planlagt.

- Vi mener at dette var en planlagt handling. To av de siktede er avhørt, mens de øvrige to som er pågrepet, vil bli avhørt i morgen, sier Holden.

Ifølge Dagbladet.nos opplysinger, befinner den siste av de siktede - den 27 år gamle broren - seg i Sør-Amerika.

SKUDDSALVER: Hung Quoc Nguyen ble drept og hans 22 år gamle kamerat skadd, da det ble avfyrt ni skudd ved Sandaker-senteret i Oslo om morgenen 3. februar i år. Nå er fire brødre drapssiktet.
DREPT: Hung Quoc Nguyen (23).