Jager rømt fange (28)

En 28 år gammel mann fra Stavanger er siktet for drapet på 49 år gamle Eli Synnøve Høyland i Stavanger. Den drapssiktede mannen skal ha rømt fra fengsel i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er ennå ikke er foretatt noen pågripelse i saken, får Dagbladet.no opplyst ved Rogaland politidistrikt klokka 05 mandag morgen.

Ifølge VG er den siktede 28-åringen en tidligere straffedømt. På drapstidspunktet skal mannen ha vært etterlyst av politiet, etter at han lørdag for halvannen uke siden rømte fra Åna fengsel. 28-åringen sonet en dom for grovt ran og andre vinningsforbrytelser, men rømte ifølge avisa under en fisketur han hadde fått lov av fengselsledelsen å delte på.

Siktet for forsettlig drap

Det var opplysninger fremkommet i etterforskningen som gjorde at politiet tok ut en siktelse mot mannen, opplyste politiinspektør Ernst K. Rossebø på søndagens pressekonferanse, ifølge Stavanger Aftenblads nettutgave.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 233, 1. ledd, for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap.

Politiet tror de vet hvor den siktede oppholder seg.

Politiet karakteriserer 28-åringen som en kjenning, som tidligere er dømt for vinningsforbrytelser. Han skal ikke være i slekt med den drepte kvinnen, melder Aftenbladet.

Kjente offeret

28-åringen skal imidlertid ha kjent kvinnen. Men politiet ønsker ikke å si noe om hvor nært de kjente hverandre, ifølge NTB.

Drapet skjedde natt til onsdag 18. februar. Den 49 år gamle kvinnen ble funnet død i sin leilighet i Stavanger torsdag. Ifølge politiet var hun blitt kvalt.

Den skilte kvinnen, som var mor til to voksne barn, bodde alene i leiligheten. Hun ble sist sett av en nabo i 19-tida tirsdag kveld. Det var en venn av kvinnen som fant henne død dagen etter.

Ifølge politiet hadde kvinnen ikke noen ytre tegn på vold eller seksuelle overgrep da hun ble funnet. Det skal heller ikke ha vært noen tegn i leiligheten som tydet på innbrudd.

(Dagbladet.no)

Drept: Eli Synnøve Høyland (49).