- Jager siktet 39-åring

Ifølge VG jakter politiet på enda en siktet mann etter drapet på Kent Inge Robertsen (25) i Kvæfjord i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet vil imidlertid ikke bekrefte opplysningene om at også en 39-åring er siktet i forbindelse med det brutale drapet.

- Jeg kan verken bekrefte eller kommentere disse opplysningene. Det eneste jeg kan gjenta er at vi ikke utelukker flere pågripelser i saken, sa påtaleansvarlig Merete Hessen i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no klokka 07.30 i dag tidlig.

- Etterlyst internt

Det var på fredag ettermiddag at 25-årige Kent Inge Robertsen ble funnet ille tilredt og drept i et skogholt i Kvæfjord. En 37 år gammel bekjent av Robertsen ble pågrepet og siktet etter at han gjorde seg selv mistenkelig for politiet under et vitneavhør som begynte ved midnatt natt til i går. Klokka 03.00 ble fra Harstad-mannens status endret til å bli siktet for det voldelige drapet.

Nå jakter politiet på en 39 år gammel mann, som også er siktet i forbindelse med drapet på 25-åringen, skriver VG.

39-åringen skal fremdeles være på frifot. Politiet har ifølge avisa etterlyst ham internt, og regner mannen som farlig. Begge de to mennene skal være siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette.

Den siktede 37-åringen ønsket i går kveld ikke å få noen forsvarer, og nektet å forklare seg ytterligere i saken.

Mulig åsted

I går ettermiddag startet kriminalteknikere fra Kripos etterforskning i en kjellerleilighet på Sama. Ifølge Harstad Tidende ble Kent Inge Robertsen etter all sannsynligvis drept i denne leiligheten.

Ifølge lokalavisa har en nabo i huset fortalt til politiet at han hørte mistenkelige lyder fra kjellerleiligheten natt til fredag. Naboen skal ha hørt stønning og flere dunk, og et annet vitne har fortalt at han kjørte den drepte til boligen på Sama samme natt.

- Må ha vært flere

Flere kilder forteller til Dagbladet at de tror flere personer må ha vært sammen om å drepe Kent Inge Robertsen.

- Han var en veldig kraftig kar. Sterk som en bjørn. Jeg tror neppe noen ville greid å ta livet av ham på egen hånd. Det må ha vært flere involvert, sier en som kjente avdøde.

Politiet stadfestet i går at drapsofferet hadde en viss tilknytning til MC-miljøet i Harstad. Den siktede 37-åringen har ifølge politiet også hatt en tilknytning til miljøet da han tidligere var medlem av en av byens MC-klubber. Medlemskapet skal imidlertid ha opphørt for flere år siden, og politiet har ingen holdepunkter for at drapet dreier seg om et internt MC-oppgjør.

Den døde skal ifølge NTB sendes til obduksjon, og politiet vil ikke si noe om dødsårsaken før obduksjonsrapporten er klar. Kripos bistår Midtre Hålogaland politidistrikt i etterforskningen av drapet.

FUNNSTEDET: Det var her, 1000 meter inne på Ruddaveien i Kvæfjord i Troms, at det svært ille tilredte liket av 25-åringen ble dumpet.
- UTELUKKER IKKE FLERE PÅGRIPELSER: En 37 år gammel mann er er siktet for drapet. Påtaleansvarlig Merete Hessen utelukker ikke flere pågripelser.