FUNNET HENRETTET: Ekteparet ble funnet bakbundet og drept, mannen (69) i låven, og kvinnen (71) i senga i hovedhuset. Drapene har skapt stor frykt i den lille svenske bygda. Foto: Anders Ylander, GT/Expressen
FUNNET HENRETTET: Ekteparet ble funnet bakbundet og drept, mannen (69) i låven, og kvinnen (71) i senga i hovedhuset. Drapene har skapt stor frykt i den lille svenske bygda. Foto: Anders Ylander, GT/ExpressenVis mer

Jager tannløs mann etter dobbeltdrapet

Politiet frykter at mannen som drepte det eldre ekteparet i Alingsås har flyktet til Polen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske melkebonden (69) Torgny Antby og hans kone Inger (71) ble funnet brutalt drept på gården i Långared i Alingsås onsdag i forrige uke.

Paret ble funnet bakbundet og likvidert.

Seint torsdag kveld pågrep svensk politi to kjente kriminelle. En 32-åring ble pågrepet i Göteborg, og en annen mann ble pågrepet  på Ekerö utenfor Stockholm. I tillegg ble en nabo arrestert og siktet for medvirkning, etter at han skal ha skjult en av gjerningsmennene.

Alle de tre siktede ble sluppet ut av politiets varetekt søndag. Politiet tror nå at ingen av dem var delaktige i det rystende dobbeltdrapet.

Nå leter de i stedet etter en navngitt mann i 30-års alderen fra Göteborg.

Tannløs og tatovert Bakgrunnen for arrestasjonen av 32-åringen som nå er sjekket ut av saken, skal blant annet ha vært et tilnavn politiet skal ha fått informasjon om tildig i etterforksningen.

Dette tilnavnet har også mannen politiet nå ettersøker.

Ifølge en kilde Expressen har nakket med, er den ettersøkte mannen tannløs og tatovert.

- Han har tatoverte armer og arr. Det så ut som om han hadde forsøkt å kvitte seg med tatoveringene, eller fått kokende vann på seg. Han har et spesielt utseende. Han mangler nesten alle fortennene, sier kilden.

- Flyktet til Polen Politiet mistenker at mannen har flyktet til Polen etter dobbeltdrapet.

Politiadvokat urban Svenkvist vil ikke kommentere om politiet samarbeider med politi fra andre land i etterforskningen.

Et over hundre kilo tungt pengeskap ble tatt fra gården da det eldre ekteparet ble drept. Pengeskapet er fortsatt ikke funnet.

FUNNET AV KORET: Melkebonden (69) skulle spille sammen med et kor i bygda. Da han ikke dukket opp, reiste noen av kordeltakerne hjem til gården, der de fant ekteparet drept. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FUNNET AV KORET: Melkebonden (69) skulle spille sammen med et kor i bygda. Da han ikke dukket opp, reiste noen av kordeltakerne hjem til gården, der de fant ekteparet drept. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer