Jager tilgriset voldtektsmann

Den knapt 20 år gamle jenta var på vei hjem etter en trivelig kveld på byen i Bodø da hun rått og brutalt ble overfalt bakfra. Politiet tror voldtektsmannen kan ha blitt kraftig tilgriset av avføring, og ber publikum om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overfallet og voldtekten skjedde i et portrom to- tre kilometer utenfor Bodø sentrum natt til 23. november. Bodø-politiet har bistand av tre taktiske etterforskere fra KRIPOS, og i alt 20 etterforskere har vært satt inn i jakten.

For to- tre år tilbake fikk politiet melding om et annet antatt overfall i det samme området; heller ikke denne episoden er oppklart.
- Det dreide seg om en kvinne som ble presset opp mot et gjerde, men i den saken fant vi aldri fram til verken offer eller gjerningsmann, sier politiinspektør Arild Aaserød ved Bodø politistasjon.

Bevisstløs

Den unge kvinnen hadde vært på Rock kafe tidligere på kvelden. Hun valgte å spasere hjem etter stengetid, og har fortalt til politiet at hun la merke til en person som fulgte etter henne i området Prinsens gate- Breivikveien. Idet hun skulle gå ned trappa til sokkelleiligheten ved 03-tida om natta, må hun ha blitt overfalt bakfra. Kvinnen mistet umiddelbart bevisstheten.

Så ikke ansiktet

Da hun kom til seg selv, skal hun ha vært avkledd. Kvinnen har ikke gitt noe signalement. Årsaken er at hun aldri så mannens ansikt. Det er uklart om den antatte voldtekten var fullbyrdet.
- Saken er alvorlig, den kunne ha endt med drap, sier politiinspektør Arild Aaserød til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår, er det sikret flere spor. Nå etterlyser politiet en mann som kan ha blitt kraftig tilsmusset.

Avføring

- Vi har funnet avføring på åstedet, men vet ikke om avføringen er fra offeret, gjerningsmannen eller andre. Men spor på åstedet tyder på at gjerningsmannen har blitt tilsmusset både på sko og klær. Derfor ber vi om tips fra publikum, sier politiinspektør Arild Aaserød til Dagbladet. Til nå er drøyt 2000 personer kontaktet i saken, og mer enn 170 personer er vitneavhørt. Flere navn er sjekket ut av saken, og politiet hevder å mangle åpenbare spor i jakten på gjerningsmannen.

- Men vi venter på svar fra laboratorieundersøkelser, sier Arild Aaserød

Etter det Dagbladet forstår kan gjeningsmannen ha fulgt etter sitt offer fra området Rock kafe eller Glasshuset i Bodø sentrum. Gjerningsmannen kan siden ha vendt tilbake til sentrum.

<B>TAS ALVORLIG:</B> Politiet har satt store ressurser inn i etterforskningen av voldtektssaken, opplyser politiinspektør Arild Aaserød ved Bodø politistasjon.