Jager TO overfallsmenn

Politet jakter nå på to gjerningsmenn etter voldtektsforsøkene i Oslo i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi begynner å bli sikre på at det er to gjerningsmenn som står bak voldtektsforsøkene i Oslo sentrum i helga, sier politiadvokat Trude Sparre til Dagbladet.no.

Det er voldtektsforsøket i Kirkegårdsgata som skiller seg vesentlig fra de to andre i Lakkegata og i Trondheimsveien. Politiet hentet i går inn kvinnen (25) som ble forsøkt voldtatt i Kirkegårdsveien etter at de offentliggjorde fantomtegningen i går.

Til tross for at politiet først gikk ut med teorien om en og samme gjerningsmann, oppgir de nå at de hele tiden har hatt på følelsen at det er snakk om to gjerningsmenn.

Ruere hud

- Hun hadde en helt annen beskrivelse av mannen. Det er fremdeles snakk om en afrikansk person, men han har bredere lepper og bredere nese. Han har litt mer hårvekst i ansiktet og mer ru hud, sier Sparre.

Politiet sitter nå med en ny fantomtegning som vil offentliggjøres i ettermiddag. De har foreløpig ingen holdepunkter for at de to gjerningsmenne skal ha samarbeidet om voldtektene.

- Det er også forskjeller i moduset for overfallet i Kirkegårdsgata som skiller dette forsøket fra de andre, sier hun.

I Trondheimsveien ble en kvinne (21) truet inn i leiligheten da hun skulle låse seg inn. Hun skrek så høyt at en kollektivsamboer kom til unnsetning og fikk avverget voldtekten. Han fikk et knivkutt i ansiktet etter basketaket.

TO MISTENKTE:: Politiet mener det var to menn som stod bak voldtektsforsøkene av tre kvinner i området nederst i Trondheimsveien på en kveld. Trondhjemsveien 8 der en kvinne ble overfalt og forsøkt voldtatt. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
TO MISTENKTE:: Politiet mener det var to menn som stod bak voldtektsforsøkene av tre kvinner i området nederst i Trondheimsveien på en kveld. Trondhjemsveien 8 der en kvinne ble overfalt og forsøkt voldtatt. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer

Sjekker navngitte personer

Politiet fortsetter å sjekke ut navngitte tips, og har per nå fått inn over 85 tips i saken. Mange etter at fantomtegningen ble offentligjjort.

- Ti av tipsene skal vi sjekke veldig grundig. Vi skal ta inn flere navngitte personer for alibisjekk som ifølge tipsene ligner på beskrivelsen i tegningen, sier Sparre.

Politiet har også gått igjennom en av fem vidoer, men ikke funnet noe interessant foreløpig.

Jager TO overfallsmenn