Jager ukjent drapsmann

LINDÅS (Dagbladet): Det var den 38-årige Yngve Elvik fra Åsane som ble funnet skutt ved Lindås utenfor Bergen mandag kveld. En av teoriene er at han ble drept i et narko-oppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elvik ble sist sett av sin far klokka 22.30 søndag kveld. Han etterlater seg et mindreårig barn. Åsane-mannen er tidligere dømt i narkosaker. En av teoriene er derfor at Elvik ble drept i et narko-oppgjør.

Elvik bodde sammen med sin far på Åsane like nord for Bergen sentrum.

- Han forlot bopelen og skulle på en ekstrajobb søndag kveld. Vi vet ikke om han kom på jobb, sier Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Skutt en gang

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Gades Institutt i Bergen viser at Elvik ble drept med ett skudd i hodet.

Elvik har ingen tilknytning til stedet der han ble funnet mandag klokka 21.40. Elviks skulle søndag kveld på jobb i Fyllingsdalen.

Politiet har ikke tidsfestet drapet mer enn til en gang mellom søndag kveld, og fram til han ble funnet et knapt døgn seinere.

Ingen er heller arrestert i drapssaken. Men politiet fortsetter forhørene av personer som kjente Elvik.

- Vi har ingen mistenkte, sier Mevatne.

To taktiske etterforskere kom til Lindås i dag, i tillegg til to tekniske etterforskere som søkte etter spor på funnstedet i går.

Etterlyser biler

Politiet går nå ut med en etterlysning av parkerte biler i området. Også båttrafikk rundt åstedet skal kartlegges.

En person som bor i området skal ha registrert trafikk ved kaia like ved funnstedet om nettene - før Elvik ble funnet død.

Det kan underbygge en teori om at stedet har vært havn for narkotika-smugling, og at 38-åringen er blitt offer i et internt oppgjør. En person har fortalt dette i avhør med politiet.

- Så tidlig i etterforskningen holder vi alle mulighetene åpne og kortene tett til brystet, sier lensmann Vatne.

<B>UNDERSØKER:</B> Etterforskere fra Kripos undersøker stedet der Elvik ble funnet mandag kveld.