Jager ung voldtektsmann

Store politistyrker lette i går etter gutten som voldtok en 11 år gammel jente på Haugerud i Oslo. Flere vitner skal ha sett gjerningsmannen, som trolig er mellom 15 og 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi håper på tips fra publikum som kan føre til at vi nærmer oss en mulig gjerningsmann. Vi ser lyst på at denne saken skal bli løst, sa politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.

I går kveld hadde politiet fått 25 gode tips. Flere av disse dreier seg om en navngitt person.

Den 11 år gamle jenta har gitt gode beskrivelser av gjerningsmannen. Jenta var på vei inn i blokka der hun bor da den brutale voldtektsmannen slo til. Hun har forklart at hun ble dratt opp i skogen av en ung mann. Gjerningsmannen, som trolig har tilknytning til Haugerud-området, skal da ha revet av henne klærne og fullbyrdet voldtekten.

- Helt sykt

Et sjokkert lokalsamfunn prøvde i går å forstå hva som hadde skjedd.

- Dette er helt sykt. Jeg gikk forbi det samme området noen minutter etter at voldtekten skulle ha skjedd. Det kunne ha vært meg, sier Victoria Andresen (15).

Ekkel stemning

Både hun og venninnene Renée Nilsen (15) og Charlotte Lorentzen (15) bor like i nærheten av der den 11 år gamle jenta ble voldtatt. Ingen av dem så noe mistenkelig onsdag kveld.

Sjekker navngitt gutt etter voldtekt
Sjekker navngitt gutt etter voldtekt Vis mer

- Det er jo veldig mange gutter som kunne passe til den beskrivelsen som er satt ut. På skolen gikk det mange rykter i dag. Stemningen var ganske ekkel, sier Renée Nilsen.

15-åringene forteller at de brukte mattetimen til å diskutere saken i klassen.

- Jeg er alltid litt engstelig når jeg går hjem om kvelden. Ofte løper jeg. Utenfor de opplyste gangveiene er det nesten bekmørkt klokka halv ti om kvelden. Jeg kommer ikke til å være ute alene nå, sier Victoria Andresen.

Tips

I går kveld hadde politiet fått inn to interessante vitneobservasjoner på en person som likner beskrivelsen av gjerningsmannen. Begge observasjonene ble gjort i Haugerud-området i Oslo.

- Vi har grunn til å tro at denne mannen kom med t-banen, kanskje hakk i hæl med jentene, sier Abrahamsen.

Ingen av disse vitnene har imidlertid sett ansiktstrekkene til personen, og derfor har politiet foreløpig ikke gått ut med en fantomtegning av gjerningsmannen.

Etter undersøkelser på Ullevål sykehus fikk jenta lov til å reise hjem sammen med foreldrene. Dagbladet får opplyst at hun fikk oppfølgning av psykiatere og annet personell i hele går. Etterforskere fra Stovner politistasjon og fra barne- og sedelighetsavsnittet ved voldsseksjonen deltok i går kveld i en ny rundspørring i området.

Dagbladet får også bekreftet at politiet i går oppsøkte flere klasser ved skolen der jenta går. Ifølge politiet fikk de da inn en del interessante tips.

De tekniske prøvene fra jentas klær blir ferdige i morgen. Politiet håper at gjerningsmannen har etterlatt seg DNA-spor.

Tidligere voldtekter?

- Har det vært episoder i området tidligere?

- Det er et interessant tema. Dersom noen har opplevd tilnærmelser tidligere, håper vi selvsagt at disse melder seg, svarer Abrahamsen.

REDDE: 15-åringene Charlotte Lorentzen, Victoria Andresen og Renée Nilsen bor like ved stedet der voldtekten skjedde.