Jagerfly drepte reinsdyret Rudolf

Nå får julenissen erstatning fra det danske forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den danske, profesjonelle julenissen Olovi Nikkanoff mistet i februar i år en av sine kjæreste eiendeler, reinsdyret Rudolf.


Eieren mener at dyret ble drept av sjokk, da jagerfly fra det danske forsvaret fløy lavt over hodet på Rudolf.

Nå har forsvaret gitt ham rett og innrømmet ansvar for dødsfallet. De har allerede betalt ham 31 175 danske kroner i erstatning.

- Vi betaler gladelig erstatning hvis det betyr at barn over hele verden får julepresangene sine, uttaler en talsmann for det danske forsvaret.

Olovi Nikkanoff sier han ble knust da han oppdaget det døde dyret i vår, og forteller at Rudolf hadde vært ute på beite da to F16-fly plutselig dundret forbi.

- Vi fikk et brev fra julenissen som klaget over at reinsdyret hans var dødt, og tok en alvorlig kikk på saken, sier talsmann for luftforsvaret i Danmark, kaptein Morten Jensen.

Data fra de to flyene viste at de hadde vært i området på det aktuelle tidspunktet, og en veterinær konkluderte med at den øredøvende lyden fra de lavtflyvende jagerflyene hadde forårsaket hjerteinfarkt hos Rudolf.

Julenisse Nikkanoff ble bekymret fordi han kanskje ville ende opp med bare ett reinsdyr som trakk sleden til jul, men etter at forsvaret bestemte seg for å betale erstatning ser han nå lysere på julehøytiden.

AV DENNE TYPEN? Den danske, profesjonelle julenissen, Olovi Nikkanoff, mente reinsdyret hans Rudolf ble drept av danske jagerfly. Nå har forsvaret innrømmet ansvaret.