Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagerfly knuste butikkvindu

To F-16 brøt lydmuren over Hamar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hendelsen skjedde over Hamar i 11-tida i formiddag, skriver Østlendingen. I klesbutikken 4 Men i Hamar sentrum hørtes et høyt smell, før hele lokalet plutselig ristet kraftig. Deretter ble den innvendige butikkruta knust i biter.

Eieren av butikken sier til Østlendingen at han var helt sikker på at det dreide seg om jordskjelv. Bare få sekunder senere hørtes nok et smell.

Årsaken til smellene var to av Forsvarets jagerfly som var på øvelse i nærheten. Flyene deltar i en øvelse som styres fra flyplassen på Rygge. Ifølge Forsvaret øves det på hvordan man skal håndtere det hvis et sivilt passasjerfly plutselig kommer inn over norsk luftrom uten å gi seg til kjenne. Jagerflyene øver på å fly opp mot et sivilt fly for å identifisere det og avskjære det.

STØY:</B> Bildet viser to norske F-16 på Notodden flyplass. I dag merket hele området rundt Hamar at to slike jagere brøt lydmuren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media