Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagerfly kolliderte i lufta

Sneiet cockpiten til kollega med vingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I lufta midt over Finland kolliderte to jagerfly av typen FA-18 Hornet i dag. Begge flyene fikk skader, men pilotene klarte å manøvrere maskinene tilbake til en flybase ved Kuopio, melder nyhetsbyrået AP.

Det er på det rene at kollisjonen skadet cockpiten på det ene flyet og en vinge på det andre, men detaljene i hendelsesforløpet er ennå uklare. Det er nå nedsatt en granskningskommisjon for å etterforske den alvorlige luftfartshendelsen.

Ingen personer skal være skadet. Det har ikke blitt opplyst om når på dagen kollisjonen skjedde, eller om andre fly var i nærheten av ulykkesflyene.

Ifølge AP har Finland 64 jagerfly av samme type. Fire fly har tidligere vært involvert i mindre uhell.

FA-18 Hornet koster ifølge Wikipedia rundt 245 millioner kroner per fly, og er et standardfly i USAs luftforsvar, som sammen med NASA har over tusen enheter totalt. I tillegg til Finland har også Australia, Canada, Kuwait, Malaysia, Spania og Sveits kjøpt inn det tjue år gamle designet til militært bruk.

KRASJET I LUFTA: Det finske luftforsvaret har foreløpig kommet med svært få detaljer om den dramatiske hendelsen med to FA-18 Hornet jagerfly i dag. Arkivfoto: SCANPIX
KRASJET I LUFTA: Det finske luftforsvaret har foreløpig kommet med svært få detaljer om den dramatiske hendelsen med to FA-18 Hornet jagerfly i dag. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media