Jagerfly krasjet med privatfly over Tyskland

Minst en person omkommet etter at antiterrorøvelse med jagerfly gikk galt

STYRTET:  Et sivilt fly av typen Lerajet med to personer om bord krasjet i bakken utenfor landsbyen Olsberg i Sauerland i ettermiddag. En av turbinene fra flyet havnet i veibanen. Bildet er publisert med tillatelse fra fotografen
STYRTET: Et sivilt fly av typen Lerajet med to personer om bord krasjet i bakken utenfor landsbyen Olsberg i Sauerland i ettermiddag. En av turbinene fra flyet havnet i veibanen. Bildet er publisert med tillatelse fra fotografen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Et privatfly har styrtet i Sauerland i Tyskland etter å ha krasjet med et jagerfly i lufta. Det bekrefter en talsmann for det tyske luftforsvaret ovenfor den tyske avisa Der Spiegel.

Flyet som har styrtet er av typen Learjet og hadde to personer om bord. Det kolliderte med et jagerfly, en Eurofighter, på øvelsesflyvning.

Mens det lille privatflyet styrtet, landet jagerflyet trygt.

Minst en omkommet Minst en av de to personene i det sivile flyet er omkommet.

Vedkommende er tilsynelatende blitt kastet ut av flyet i sammenstøtet, og ble funnet ved siden av vraket, opplyser en talsperson for redningstjenesten på stedet til Der Spiegel.

Det søkes nå etter den siste savnede i terrenget.

Redningstjenesten opplyser at flyet startet å brenne etter sammenstøtet.  Vrakdelene fra flyet er spredd over et stort området.

Deltok på øvelse
I følge tyske medier sier kilder at flyet var med på en øvelse sammen med jagerflyene. De to jagerflyene skal ha trent på å avskjære kaprede fly, noe det sivile flyet altså lot som om det var.

Alexander Volke ble vitne til den tragiske ulykken i lufta, som skjedde i et ubebodd område like ved siden av landsbyen Olsberg.

- Jeg hørte jetflyene. Vi lever i en sone der de har lov til å fly lavt. Plutselig ble det stille. Så så vi vrakrester like ved noen boligbygninger, sier Volke til BILD.

KOLLISJON:  Dette bildet viser en Eurofighter (til venstre) og en Learjet under en demonstrasjon med det tyske luftforsvaret i 2011. To personer fryktes omkommet etter en kollisjon mellom nettopp en Eurofighter og en Learjet under en øvelse i Tyskland i dag. Foto:  AFP PHOTO / DPA/ BERND WUSTNECK
KOLLISJON: Dette bildet viser en Eurofighter (til venstre) og en Learjet under en demonstrasjon med det tyske luftforsvaret i 2011. To personer fryktes omkommet etter en kollisjon mellom nettopp en Eurofighter og en Learjet under en øvelse i Tyskland i dag. Foto: AFP PHOTO / DPA/ BERND WUSTNECK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer