Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagerfly mot flyktningleir

Israelske jagerfly angrep en politistasjon i flyktningleiren Jabaliya i Gaza med raketter og drepte minst én politimann og såret minst 17 andre i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fly av typen F-16 skjøt tre raketter mot politistasjonen. Et øyenvitne sa at to bomber ble sluppet mot bygningen. Det israelske fjernsynsselskapet Kanal 1 meldte at flere palestinske politifolk lå fastklemt i ruinene.

Hevn

- Den israelske hæren angrep i dag det palestinske sikkerhetshovedkvarteret i flyktningleiren Jabaliya i Gaza som følge av gjentatte terrorangrep mot israelske sivile og soldater, het det i en uttalelse fra den israelske hæren.

Angrepet kom en dag etter at tre israelske soldater ble drept nær bosetterkolonien Netzarim i Gaza. Palestinere sprengte ei israelsk stridsvogn. To av soldatene ble begravd i går.

Den israelske hevnen besto også i å rive ned flere palestinske hus like ved, som hæren mente ga palestinske «terrorister» et farlig oversyn over veien til bosetterne.

I går morges ble også oberstløytnant Eyal Weiss, kommandant for en eliteenhet i den israelske hæren, drept under en operasjon i landsbyen Saida på Vestbredden. Han ledet sine soldater i en klappjakt på fem medlemmer av Tanzim og Islamsk hellig krig, som ble tatt til fange torsdag kveld.

Forskanset seg

Lederen for Islamsk hellig krig i området, Jasser Ghdad, forskanset seg i et hus og skjøt mot soldatene. Han overga seg ikke før israelerne begynte å rive huset han satt i med bulldosere. Men mens oberstløytnant Weiss forhørte Ghdad, fortsatte bulldoserne å rive, og en del av huset falt ned over offiseren og drepte ham.

Israelske styrker, støttet av stridsvogner og kamphelikoptre, angrep i morgentimene flere palestinske landsbyer på Vestbredden, opplyser øyenvitner.

OFFER: Et palestinsk barn får behandling på et sjukehus etter det israelske flyangrepet mot en flyktningeleir i Gaza i går kveld.
DREPT: Palestinere bærer bort politimannen som ble drept under det israelske flyangrepet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!