Jagerfly på nettauksjon

Kunne du tenke deg ditt eget, komplette jagerfly? På den amerikanske nettauksjonen eBay går nå blant annet en russisk MiG-29 under hammeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hører med til sjeldenhetene at jagerfly selges på nettauksjoner. Men trenger du et intakt MiG-29 jagerfly, opprinnelig tilhørende det russiske luftforsvaret bør du kjenne din besøkelsestid. Flyfantaster vil vite at flyet kan komme opp i 2.450 kilometer i timen - jagerflyet selges på det amerikanske nettstedet eBay.

Flyet ble lagt ut for salg i dag og har allerede innbragt et bud på 99 millioner dollar (over 660 millioner kroner), eieren av flyet er anonym.

Tidligere denne uka ble også et amerikansk Hornet-fly lagt ut for salg på samme nettsted. Michael Landa forestår salget, og han fortalte at blant annet filmselskaper i Hollywood var interesserte. Det er ikke klart at Hornet'en er solgt, melder BBC.

FBI bekymret

Vanligvis blir utrangerte amerikanske jagerfly demontert, eller utleid til museer. Etter at det amerikanske flyet ble lagt ut for salg har to bekymrete representanter for FBI besøkt Landa.

Landa vil ikke si hvordan eieren, eller eierne, fikk tak i flyet, men han understreker at det var på lovlig vis.

Men han er overbevist om at begge flyene vil innbringe betydelige summer.

- De er leketøy for store gutter. En million dollar er småpenger for mange mennesker, sier han.

JAGER: eBay har to jagerfly for salg om dagen. Den ene er en russisk MiG-29.