KAMPER VED DONETSK FLYPLASS:  Tykk røyk sees over flyplassen i Donetsk der det meldes om kamper mellom ukrainske styrker og prorussiske seperatister i dag. Foto: REUTERS/Yannis Behrakis
KAMPER VED DONETSK FLYPLASS: Tykk røyk sees over flyplassen i Donetsk der det meldes om kamper mellom ukrainske styrker og prorussiske seperatister i dag. Foto: REUTERS/Yannis BehrakisVis mer

Jagerfly satt inn mot opprørere i Donetsk

Angriper mål på bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIEV: (Dagbladet): I går vant Petro Porosjenko en overbevisende seier i det ukrainske presidentvalget.
Nå kommer meldingene om at han allerede har startet innsatsen med å gjennvinne kontrollen i øst.

Ukrainske soldater er satt inn mot opprørere i Donetsk øst i Ukraina. Kampfly har angrepet mål på bakken, sier ukrainske sikkerhetskilder til Reuters og AFP.

En talsmann for den lokale seperatistbevegelsen sier til ITAR-TASS at det var intensive skudvekslinger nær flyplassen i Donetsk.

To jagerfly ble observert i området, og tre helikoptre fløy i retning av flyplassen.

- Vi forhandler ikke med terrorister, sa den nyvalgte presidenten  på en pressekonferanse like før aksjonen startet i Donetsk.

- Vi skal rydde opp ikke i løpet av uker, men i løpet av timer, sier han videre.

-  Prorussiske terrorister kom til flyplassen klokka 3 i natt. De krevde at det ukrainske militæret på flyplassen skulle overgi seg. Det gjorde de ikke, sier Vladislavs Sivilsdor, som er talsmann for de ukrainske myndighetenes antiterroperasjon. Det ukrainske myndighetene har nå satt inn luftskyts.

- Først skjøt et fly i lufta, men uten at dette hjalp. Det skjøt deretter på stedet der terroristene har samlet seg, sier han.

(Dagbladet.no kommer med mer.)