Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagerfly truet charterturister

De britiske charterpassasjerene ble livredde da de plutselig oppdaget et fransk jagerfly ved vingetuppen. De trodde at de skulle bli skutt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charterflyet fra Go airlines med 126 passasjerer ombord var på vei fra Malaga i Spania til Stansted i Storbritannia da den skremmende episoden inntraff mandag. I 30.000 fots høyde dukket plutselig et fransk Mirage jagerfly opp bare 30 meter fra venstre vinge. Passasjerene ble livredde og trodde at deres siste time var kommet.

Ifølge Daily Express hadde flyet mistet radiokontakt en liten stund over Frankrike, og kort tid etter dukket jagerflyet opp. Med terror-frykt og 11.september friskt i minne, tok franske myndigheter ingen sjanser da de mistet kontakten med det britiske flyet.

Sjokk

Sjokkerte og skrekkslagne trodde passasjerene at de ville bli skutt ned.

- Folk gråt og bannet, og forsøkte å finne ut hva som skjedde. Noen trodde at vi ville bli skutt ned. Ingen kunne tro det som skjedde, sier passasjer Rene Dobbs (47) til Daily Express.

Etter at radioforbindelsen ble gjenopprettet hadde kabinpersonalet sin fulle hyre med å trøste skrekkslagne passasjerer. Jagerflyet ble kalt tilbake, og charterflyet landet i tide på Stansted. Det er ikke varslet noe etterspill etter episoden.

SKREMMENDE: Mirage-flyet var bare 30 meter fra passasjerflyet.
Hele Norges coronakart