Jagerflyger går verden rundt etter denne selfien

Bildet av en dansk pilot som avfyrer et missil spres som ild i tørt gress.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En dansk jagerflyger har bokstavelig talt tatt «selfien» til nye høyder.

Missil-selfie
F16-piloten, som går under kallenavnet MET, skal ha tatt bilde av seg selv like etter at han hadde fyrt av et missil over Nordsjøen.

Bildet ble så publisert på Det danske flyvevåbens facebookside, og har siden spredt seg som ild i tørt gress. På bildetjenesten imgur er det sett over 300 000 ganger i løpet av to dager.

Selv undrer Flyvevåbnet seg over hvorvidt Oscar-utdelingens berømte selfie kan ha bidratt til deres eget bildes popularitet.

De understreker at missilet, som er av typen AIM-9L, ble avfyrt under trening.

<strong>AVFYRER MISSIL:</strong> Bildet av en dansk F16-pilot som avfyrer et missil er dagens mest omtalte selfie. Foto: Det danske flyvevåbenet
AVFYRER MISSIL: Bildet av en dansk F16-pilot som avfyrer et missil er dagens mest omtalte selfie. Foto: Det danske flyvevåbenet Vis mer

- Vanlig med pilot-selfier
Ifølge flyskribenten David Cenciotti er det ikke uvanlig at piloter tar selfier.

- Men selfier som er tatt mens man avfyrer missiler er mye sjeldnere siden det ikke er ofte man fyrer av luft-til-luft-missiler, skriver han på bloggen sin.

Nettsteder og blogger over hele verden sprer nå bildet.

Enkelte undrer seg over hvordan bildet er tatt og om det teknisk sett kan kalles en selfie. Dersom bildet er tatt med GoPro-kamera og ikke av piloten selv vil det ikke falle innunder selfiedefinisjonen.

Danske fører an
Det er ikke første gang en danske havner i medienes søkelys etter en selfie.

Den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt ble etter at hun tok en seflie med Barack Obama og David Cameron under minnerseremonien for Nelson Mandela i desember.

<strong>TATT PÅ FERSKEN UNDER SELFIE:</strong> Den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt økte sin berømmelse betraktelig etter å ha tatt selfie med den amerikanske presidenten Barack Obama og britenes statsminister David Cameron. Foto: Roberto Schmidt / AFP / NTB Scanpix
TATT PÅ FERSKEN UNDER SELFIE: Den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt økte sin berømmelse betraktelig etter å ha tatt selfie med den amerikanske presidenten Barack Obama og britenes statsminister David Cameron. Foto: Roberto Schmidt / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at bildet er blant verdens mest omtalte selfier har det aldri blitt delt med offentligheten.

Rekorder
"Selfie" ble kåret til årets engelske nyord i fjor.

Stadig flere har valgt å hive seg på trenden med å ta bilde av seg selv, for så å publisere det i sosisale medier.

Oscar-selfien, som ble tatt etter at vertinnen Ellen DeGeneres gikk ned blant publikum med kameratelefonen, er tidenes mest retweetede. Bildet er spredt mer enn tre millioner ganger.

Den forrige rekorden hadde Barack Obamas «Four more years»-tweet fra valget i 2012, som til sammenlikning er retweetet 782 000 ganger - og fikk hele Twitter til å kræsje.

<strong>KJENDIS-SELFIE:</strong> Denne selfien er det mest delte bildet på Twitter noensinne. Foto: EllenDeGeneres / Twitter
KJENDIS-SELFIE: Denne selfien er det mest delte bildet på Twitter noensinne. Foto: EllenDeGeneres / Twitter Vis mer

Er dette bildet en autentisk selfie? Si din mening i kommentarfeltet under saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer