Jagerflyver planla å styrte i Det hvite hus

Den tidligere jagerflyveren fra Sudan skal ha planlagt å styrte et fly i Det hvite hus. Mekki Hamed Mekki ble pågrepet den 13. september, og skal være tilknyttet al-Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er amerikanske Fox News som melder om den sudanske selvmordsflygeren i dag. Kilder i Bushadministrasjonen bekrefter overfor Fox at jagerpiloten er pågrepet og at man mistenker at han planla et selvmordsangrep mot Det hvite hus. Ifølge de samme kildene skal mannen ha ligget i trening i en al-Qaida-leir i Afghanistan.

Den 30 år gamle universitetsstudenten og taxisjåføren sitter i varetekt i Greensboro, for å ha oppgitt falske opplysninger i visumsøknaden sin, melder Washington Times. Ifølge avisa heter han Mekki Hamed Mekki, og ble pågrepet 13. september.

Mekki er født i Sudans hovedstad Khartoum bor i Greenboro. Mandag må han forklare seg for etterforskere for sin eventuelle befatning med terrornettverket al-Qaida. Ifølge Fox ble piloten pågrepet med flere andre fra Sudan.

Jemen

Myndighetene i Jemen har pågrepet fire menn som er mistenkt for å ha tilknytning til al-Qaida, melder NTB-Reuters.

Det brøt ut skuddveksling da sikkerhetsstyrker stormet mennenes skjulested nord for hovedstaden Sanaa fredag.

En femte mistenkt ble drept, mens en annen fikk skuddskader. Også to politimenn måtte til behandling på sykehus etter å ha blitt skadd under pågripelsen.

Alle de arresterte er mellom 25 og 35 år. Politiet mistenker at flere greide å unnslippe og fortsatte lørdag å gjennomsøke forstaden hvor raidet fant sted.

TERRORMÅL: Den sudanske piloten er mistenkt for å ha planlagt å styrte i Det hvite hus.