Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jages av eks-partner

LONDON (Dagbladet): Svend Rommerud samarbeidet sist høst med en forretningsmann for å reise 150 millioner kroner til utvikling av miljøprodukter. Nå er også eks-partneren på jakt etter penger fra Rommerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dagbladet møtte Mark Anthony Johnson på et hotell i London i september, hadde han klokkertro både på prosjektet og sin norske forretningspartner.

- Svend Rommerud vil betale. Det er ingen tvil om hans vilje til å gjøre opp for seg, sa Johnson.

Rundt juletider ringte samme Johnson til Dagbladet etter opplysninger om hvor han kunne få fatt i Rommerud, som angivelig skulle skylde ham penger for advokatutgifter.

Uvitende

Rommerud bekrefter at de to har hatt et samarbeid, men sier han ikke visste at Johnsons selskap, Market House International, har base i Sierra Leone - med underbruk i Botswana, Kongo og Gibraltar.

- Mitt inntrykk var at det var et amerikansk selskap, sier Rommerud.
Ifølge Johnson skulle nordmannen få 10 prosent av en kontrakt på 20 millioner dollar (ca. 150 millioner kroner), når de maktet å slutte en avtale med arabiske investorer. Men prosjektet har ikke latt seg realisere.

Rommerud sier at det nå jobbes med å sette sammen avtaler med en ramme på 12 millioner dollar, men ønsker ikke å si hvem han samarbeider med.

Eksklusivt

Svend Rommerud utvandret offisielt fra Norge i 1994, og har hatt adresse i Knightsbridge, et av Londons dyreste og mest eksklusive sentrumsstrøk. Men tre ulike personer med tilknytning til hans britiske forretningsaktiviteter har overfor Dagbladet sagt at det eneste stedet de har kunnet treffe ham, er på et telefonnummer i Norge (Nesodden, red. anm.).

Han sier selv at han tilbringer en del tid både i England, Sveits og araberstatene.

Sliter

Den nære forbindelsen mellom Svend Rommerud og Mark Anthony Johnson varte i et halvt års tid, og mens samarbeidet pågikk, fikk Rommerud de beste skussmål.

- Han har vært redelig og klar overfor oss, sa Johnson i september. - Han fortalte om en kreditor han skyldte penger i Norge, men vi kunne ikke gi ham noe forskudd, sa han.
Johnson engasjerte seg så til de grader i Rommeruds økonomi, at han selv ringte en av de to kvinnene som hadde investert penger hos Rommerud - og som Dagbladet skrev om i går.

- Vi forklarte henne at vi ikke kunne gi noen garanti, men at Rommerud snart skulle få et beløp fra oss som ville gjøre ham i stand til å betale henne.

Uten mening

Hans angivelige advokat sendte samme dag et brev til kvinnen, hvor det het:

«Med henvisning til vår telefonsamtale i dag har jeg gleden av å bekrefte at en sjekk på 300000 norske kroner blir hentet i London 29. juni, og jeg bekrefter videre at sjekken er utstedt i ditt navn,» lyder det. Men sjekken kom aldri.

Advokaten som hadde underskrevet brevet, finnes ikke i noe britisk register, og han titulerte seg «Attorney In Fact», et begrep som ikke har noen mening. På adressen øverst på brevarket bor bare et eldre ektepar.

- Det er et av de utallige eksemplene på hvordan Rommerud hele tida har kommet med løfter, unnskyldninger og bortforklaringer som gjør at han har vunnet tid, sier kvinnen som har svart på hvitt at Rommerud skylder henne 475000 kroner.

GULL OG VALUTA: Svend Rommerud har utgitt seg for å handle med gull og valuta. Det har vært til liten glede for hans kreditorer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media