PÅ FLUKT: Australsk politi har laget dette manipulerte bildet av Malcom Naden - med langt hår og skjegg - slik de nå tror han ser ut. Naden er ettersøkt for dobbeltdrap og voldtekt. Onsdag kom politiet i nærheten av ham, men han skjøt en politimann og fortsatte flukten. Foto: NSW Police
PÅ FLUKT: Australsk politi har laget dette manipulerte bildet av Malcom Naden - med langt hår og skjegg - slik de nå tror han ser ut. Naden er ettersøkt for dobbeltdrap og voldtekt. Onsdag kom politiet i nærheten av ham, men han skjøt en politimann og fortsatte flukten. Foto: NSW PoliceVis mer

Jages i bushen av hundrevis av politifolk

Drapsmannen Malcom Naden har gjemt seg for politiet i den australske bushen i sju år. Onsdag skjøt han en politimann - og forsvant igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belønningen for informasjon om Malcom Naden (38) er nå oppe i 250000 dollar, den høyeste dusøren som er utlovet for noen rømling i Australia siden 1800-tallet.

Den intense jakten på 38-åringen foregår i skogområdene nord for Sydney, der Naden skal ha holdt seg skjult de siste seks årene.

Politiet jobber i par med sporhunder, og har i tillegg hjelp av helikoptere med infrarøde kameraer, som oppfatter kroppsvarme.

Det skal ha vært et slikt kamera som gjorde at poltiet fant Nadens gjemmested onsdag.

Skjøt politibetjent Men den erfarne villmarksmannen unnslapp politiet. Betjentene var bare 20 meter unna gjemmestedet hans da det smalt fra ei rifle. En politibetjent ble skutt i skuldra, og Naden slapp unna.

Siden har uvær og tett tåke holdt helikopterne på bakken, noe som har gitt Naden et forsprang.

Nå patruljerer grupper med antiterrorpoliti, bevæpnet med skarpskytterrifler, kledd i kamuflasjedrakter og med ansiktsmaling områdene der de tror Naden kan gjemme seg. Hver gruppe har minst to sporhunder med seg for å hjelpe til i jakten.

Drap og voldtekt Naden forsvant fra sine besteforeldres hus i 2005. Etterlatt i soverommet fant de hans kusine Kirsty Scholes kvalt.

Naden mistenkes også for å ha drept en annen kusine, Lateesha Nolan, noen måneder tidligere, og for voldtekt av ei 15 år gammel skolejente.

En kort periode i 2005 søkte Naden tilflukt på taket til en bygning i en lokal dyrehage. Siden det tror politiet at Naden har gjemt seg i bushen.

Politiet mener Naden er bevæpnet med skytevåpen, og de beskriver ham som farlig.

Til å hjelpe dem i jakten, har politiet har fått laget et bilde av Naden slik de tror han ser ut nå, med langt hår og skjegg.

- Den siste beskrivelsen av hans antyder at han ikke ser helt velstelt ut, sier fungerende leder for spesialoperasjoner i politiet, Dave Hudson til Herald Sun.

By i frykt Den lille byen Nowendoc, som Naden gjemmer seg i nærheten av, er nå helt forlatt, ifølge Herald Sun.

Kim Hart sier til avisa at innbyggerne ikke er vant til å måtte låse dørene sine.

- Alle kjenner hverandre, vi har ikke følt behov for å låse dørene tidligere. nå må vi ha det sånn fram til han blir tatt, sier hun.

Mange av innbyggerne i byen visste om at Naden bodde i bushen i nærheten av byen, men har ikke vært redd for at han skulle angripe før nå.

- Han har brutt seg inn og stjålet mat her, men han ville aldri skade oss. Ser han oss, flykter han. Jeg tror han  er mer redd oss en vi er redd ham, sier Anthony Green til Herald Sun.
 
Villmarksekspert Nadens evne til å overleve i Bushen år etter år, tilskrives kunnskapene om naturen hans aboriginer-foreldre lærte ham.

Han vet hvilke bær og nøtter som er spiselige, og hvilke som vil ta livet av ham. Han kan lage feller, og vet hvordan han skal lage et måltid av slanger og øgler.

Barry Porter (68), som selv er aboriginer og jobber som sporfinner for politiet, mener Nadens aboriginierbakgrunn hjelper ham på rømmen:

- De må komme på innsiden av hodet hans. Han har lært de gamle kunstene om hvordan han kan overleve i bushen. Han vet hvilke røtter og bær som er spiselige, sier Port til Daily Telegraph.

Til tross for sju år i ensomhet på rømmen, har ikke Naden helt gitt slipp på de mennesklige gleder. Da politiet sporet opp skjulestedet hans onsdag, fant de en rekke pornoblader.

DRAP OG VOLDTEKT: Dette udaterte bildet er fra før Naden la ut på rømmen for sju år siden. Han er ettersøkt, mistenkt for drap på to av kusinene sine og voldtekt av ei 15 år gammel jente. Foto: AFP PHOTO / HO /  NSW Police
DRAP OG VOLDTEKT: Dette udaterte bildet er fra før Naden la ut på rømmen for sju år siden. Han er ettersøkt, mistenkt for drap på to av kusinene sine og voldtekt av ei 15 år gammel jente. Foto: AFP PHOTO / HO / NSW Police Vis mer