Jaget 19-åring fryktes drept

Politiet frykter at en 19 år gammel mann fra Vennesla ble drept i et populært turområde i Kristiansand natt til 17. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Nå starter en storstilt jakt på vitner som var i nærheten av området Piningen i bydelen Hånes. Det er flere omstendigheter som gjør at politiet ikke slår seg til ro med påstanden om at 19-åringen led en naturlig død. Blant annet er det på det rene at 19-åringen nylig har vært jaget av torpedoer på pengeinnkreving.

I lengre perioder i vår har han søkt tilflukt hos venner for å skjule seg for de tøffe innkreverne.

- Jeg er nødt til å leke katt og mus her i verden, skal 19-åringen ha sagt.

Flere skader

Rettsmedisinsk institutt fastslo i går ettermiddag at 19-åringen døde som følge av drukning. Likevel arbeider etterforskerne ut fra at man står overfor et mistenkelig dødsfall.

Dagbladet kjenner til at liket var påført flere skader som tilsynelatende ikke er forenlig med en drukningsulykke.

Den omkomne ble funnet lørdag formiddag av dykkere fra Kristiansand brannvesen.

Stasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon vil overhodet ikke kommentere enkelthetene som gjør dødsfallet mistenkelig.

- Alle muligheter er åpne, sier han.

- Det kan være selvmord, ulykke eller at det er noen utenforstående som har hatt noe med dødsfallet å gjøre, sier Nordmo.

Sikre observasjoner

Politiet har allerede avhørt flere personer i den døde 19-åringens bekjentskapskrets. Nå vil politiet ha kontakt med alle personer som var i nærheten av friluftsområdet Piningen i tidsrommet fra søndag 16. mai klokka 18.00 til 17. mai klokka 23.35.

- Vi har sikre observasjoner på disse tidspunktene. Derfor blir tidsrommet imellom interessant for oss, fordi vi ikke har full klarhet i hva som har skjedd, sier Nordmo.

Han vil ikke kommentere hvorfor etterforskerne avgrenser tidsrommet til nøyaktig 17. mai klokka 23.35.

Tidlig om kvelden 16. mai ble 19-åringen kjørt til Hånes av sin mor. Han var sammen med en 19 år gammel kvinne fra Vennesla. Sammen skulle de blant annet treffe et familiemedlem som bor i området.