Jaget med øks

TROMSØ (Dagbladet): Først snek han seg ubemerket inn i huset, deretter hadde han sex med en sovende kvinne. Så ble han jaget med øks av kvinnens rasende kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er 37-åringen dømt til 60 dagers fengsel.

Nord-Troms Herredsrett finner det hevet over tvil at mannen har tilsneket seg sex med kvinnen på en helt utilbørlig måte. Retten fester ingen lit til hans egen forklaring: At han bare la seg nedpå noen minutter i senga, fullt påkledd og uten å røre den nakne kvinnen ved siden av ham. Mannen har forklart at han - i juni i fjor - gikk inn i et ulåst hus i Troms-bygda for søke ly mot «kulde, sterk vind og regn», fordi han bare var iført sommerklær.

Luftpistol og øks

Kvinnen har imidlertid en helt annen versjon - og ble trodd av retten: i omtåket tilstand trodde hun det var kjæresten som tok plass i senga ved siden av henne og gjennomførte samleie. Hun reagerte først da hun merket at mannen - i motsetning til kjæresten - hadde hår på brystet og var urimelig hardhendt. Da var mannen i ferd med å beføle henne på brystene og lårene. Hun snudde seg da og sparket mannen ut av senga.

Den forskrekkede kvinnen sprang inn i stua der kjæresten lå og sov på sofaen. Han ble rasende og skal ha truet 37-åringen ut av huset med en luftpistol. Deretter la han - med ei jordøks i hånda - på sprang etter den uønskede gjesten ned mot ferjekaia i bygda.

Mens sønnen sov

Ifølge kjæresteparet lå deres fire år gamle sønn og sov på soverommet da det seksuelle overgrepet fant sted. Kvinnen har fortalt at gjerningsmannen skal ha kommet med slibrige kommentarer en tid før overgrepet. Han skal blant annet ha fulgt etter henne på en pub og trengt seg inn på en privatfest.

Husredd

Kvinnen har fått store psykiske vansker i tida etter at episoden ble anmeldt. Hun føler seg «skitten og skremt». Hun har fått vansker med å sove og er blitt redd for å være aleine i huset.

37-åringen var sterkt beruset, men retten konstaterer at dette ikke er en formildende omstendighet.