Jaget med spade

En anleggsarbeider brukte spaden som våpen, etter at 12 gutter av utenlandsk opprinnelse forsøkte å rane Tor Arild Knutsen (23) for en CD-spiller på Karl Johans gate i Oslo midt på dagen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet i folkemengden midt på lyse dagen startet da ungdommene kom bort til Knutsen, og sa de skulle ha den bærbare CD-spilleren som han bar åpenlyst i hånda. Da 23-åringen avviste dette, forsøkte ungdomsgjengen å sparke CD-spilleren ut av hånda hans. De skal også ha kastet stein mot Knutsen.

Sparket og slått

En mann i 40- 50-årene, som politiet ikke kjenner identiteten til, grep inn for å hjelpe Knutsen. Ungdommene la deretter den ukjente mannen i bakken, før han ble sparket og slått.

En av ungdommene skal ha kastet en søppeldunk over mannen.
Det var på dette tidspunktet anleggsarbeiderne grep inn for å hjelpe den ukjente, som var lagt i bakken. Den ene anleggsarbeideren har overfor kriminalpolitiet forklart at han forsøkte å hjelpe den ukjente i sikkerhet ved å dra ham bort.

Dette medførte at han sjøl ble angrepet. Mannen skal ha blitt slått med knyttet hånd i pannen og sparket i ryggen.

Slo med spade

På dette tidspunktet grep den andre anleggsarbeideren inn og slo med spade, for å hindre at en av ungdommene slo den ukjente mannen med en stein. Ifølge politiet brukte mannen spaden for å avverge et angrep.

Denne anleggsarbeideren ble sjøl angrepet, sparket i ryggen og forsøkt skallet, etter at han hadde brukt spaden.
Like etter kom politiet til.

Knutsen kom tilsynelatende uskadd fra ransforsforsøket - med CD-spilleren i god behold.

Bare lo

- Da de sa at de skulle ha CD-spilleren min, bare lo jeg. Deretter fikk jeg et spark i hånda som jeg bar spilleren i. Så var de plutselig over meg med slag og spark, forteller 23-åringen til Nettavisen.

Politiadjutant Arne Donald Andersen i Oslo-politiet sier til Dagbladet at den ene anleggsarbeideren har gått til anmeldelse, mens den andre har gitt uttrykk for at han ikke tør å anmelde forholdet.
- Sju ble pågrepet. Fem var under den kriminelle lavalder på 15 år, og ble seinere overlatt til foreldre/barnevernet. To av de pågrepne, som er over 15 år, er siktet for ransforsøk. I dag vil vi avgjøre om de skal framstilles for varetektsfengsling, sier Andersen.