Hvaler

Jaget opp i tre av elg

Et ublidt møte med skogens konge for to unge østfoldinger

SVERIGE: Da Mikael Wikström var på vei til Piteå i slutten av mai, oppdaget han noe dramatisk på veien. Video: Mikael Wikström. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til søndag klokka halv-to fikk politiet melding om at to jenter var jaget opp i et tre av noen sinte elger på nattevandring. Det sier Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til Dagbladet.

- Vi fikk en melding i natt om at det satt to personer i et tre på Kirkeøy på Hvaler med noen elger under seg som ikke ville stikke av, sier Aas.

Politiet tok kontakt med viltnemnda som rykket ut til stedet.

Elgfast

Det var Jon Martin Brenne i viltnemnda i Hvaler kommune som satte seg i bilen og kjørte ut til treet der de to jentene satt.

- Det var jo en litt underlig oppringing. Når man hører om sånt klør man seg litt i hodet, men kjører ut for å se, sier han til Dagbladet.

Da Brenne kom ut til stedet stoppet han bilen, men kunne ikke se noen elg.

- Da kom det et klesplagg dalende fra oven. Jeg kikket opp og i treet satt det to jenter på rundt 13 år som var både stressa og slitne. Da hadde sittet der lenge, sier Brenne.

Han fikk hentet de ned og begynte å kjøre av gårde. Da fikk han plutselig se en stor elgokse stående i veikanten 50 meter borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer