Jaget politisk vilt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

POLITISK TRIVSEL kan leses direkte av oppslutning på meningsmålingene, og statsminister Kjell Magne Bondeviks personlige er sunket fra drøyt seksti prosent i forrige periode til nitten nå. I USA fører slike fall til katastrofeoppslag for presidenten. Men for Bondevik er det trolig tyngst at oppslutningen om partiet er halvert på de tolv månedene som er gått siden valget. Partileder Valgerd Svarstad Haugland avslørte tynnslitte nerver da hun filleristet KrF-ordføreren som reagerte på statsbudsjettet med å mene at Bondevik burde føre sin flokk ut av Høyres og Fremskrittspartiets Egypt.

KILDER i statsministerens nærhet har observert at Bondevik noen ganger senker guarden og ytrer seg i fatalistiske vendinger som verken signaliserer ståpåvilje eller optimisme. Det tar på å være hoggestabbe når slagene skyldes at det er Høyres statsråder som har suksess, og Høyres politikk som skinner i regjeringens framlegg. Det er Erna Solberg som strutter i Bondeviks regjering.

På første dag av trontaledebatten i går trappet Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg opp retorikken enda noen hakk da han ville klistre statsministeren, Kristelig Folkeparti og regjeringen til Carl I. Hagen. Lett sarkastisk sa Stoltenberg at statsministeren tror han fortsatt leder en sentrumsregjering som kan vende seg hit eller dit fra sak til sak, mens virkeligheten er at han fører usosial Høyre-politikk, og regjerer på Fremskrittspartiets nåde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer