Jagland: - Aps storhetstid ikke over

- Arbeiderpartiet kan igjen bli et stort og ledende parti, sier avtroppende leder Thorbjørn Jagland. Han mener partiets storhetstid ikke er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan igjen bli landets ledende parti, dersom vi leder an og setter samfunnets behov over partiets behov. Den sikreste veien til å bli et middels parti er at man begynner å lete etter standpunkter som skal løfte partiet opp eller la være å reise saker i frykt for å skremme noen, sa Jagland i sitt 50 minutters åpningsforedrag.

Jaglands innlegg var uten utfall mot partifeller eller utsagn som kan splitte partiet, og han fikk langvarig applaus. Han rettet alle sine angrep mot andre partier og mot krefter utenfor Arbeiderpartiet - ikke minst mediene.

- Vi har ikke gjort alt riktig, jeg har ikke bare tatt riktige beslutninger, og jeg kan ha ordlagt meg på måter som jeg burde skjønt kunne blitt misforstått eller vrangtolket. Men situasjonen i Norge er blitt så alvorlig at det ikke lenger nytter å løse politiske problemer med det tabloide syndebukkregister pressen tvinger oss til å forholde oss til, sa han.

(NTB)