Jagland: - Et uverdig kappløp

Thorbjørn Jagland frykter at menneskerettigheter brytes og at nye og farlige spenninger skapes i Europa i kappløpet om å skremme vekk asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland konstaterer at Europa ikke tar imot strømmen av asylsøkere og migranter på en ordentlig måte. Europarådet og FNs høykommissær for flyktninger (UNCHR) vokter nå landenes lovendringer og nye praksis for å hindre asylsøkere i å komme over grensene. Også Norge er under lupen.

- Landene puffer problemene på hverandre, den trafikken er bare blitt forsterket. I Europa er det snart bare Tyskland som holder igjen, men også der er det intern opposisjon, så det spørs hvor lenge de holder stand, sier Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland til Dagbladet. - Holder ikke mål - Er det grunnlag for å si at det er et kappløp om å være strengest?

- Ja, det er jo åpenbart. Det sa jo også Sylvi Listhaug, at poenget med innstrammingene nettopp var at Norge skulle være strengest i Europa. Det viktigste er å avskrekke folk fra å komme til grensene. Det er lite hyggelig å se, det er et uverdig kappløp. Det holder ikke mål i forhold til de verdier og standarder Europa og dets institusjoner er etablert på. Det hadde vært mulig å gjøre dette på en mer solidarisk måte, sier Jagland til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer