Jagland: - Jeg har med konkrete forslag til Putin

Mens det råder full forvirring om innholdet i rammeverket for en våpenhvileavtale i Ukraina, har Thorbjørn Jagland med seg konkrete forslag fra Kiev til Moskva.

GOD KONTAKT : Ukrainas president Petro Poroshenko og Thorbjørn Jagland har møtt hverandre mange ganger. Her fra et tidligere møte. EPA/MYKHAILO MARKIV/POOL Scanpix
GOD KONTAKT : Ukrainas president Petro Poroshenko og Thorbjørn Jagland har møtt hverandre mange ganger. Her fra et tidligere møte. EPA/MYKHAILO MARKIV/POOL Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIEV (Dagbladet): Jagland er generalsekretær i Europarådet, og landet i Moskva i formiddag. Han sier til Dagbladet at han ikke kan kommentere konkret hva forslagene går ut på, det må partene i konflikten selv få vite først.

Jagland møtte den ukraniske presidenten Petro Porosjenko i Kiev i går, og skal møte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva i morgen.

- Viktig for begge parter - Det vi snakket om i Kiev var utveksling av fanger, menneskerettighetssituasjonen i Øst-Ukraina og på Krim, og minoriteters kulturelle rettigheter, blant annet språk-spørsmålet, sier Jagland.

- Er det dette du tar med fra Kiev til Moskva?

- Det kan jeg ikke kommentere direkte. Men, ja, dette er viktige spørsmål for begge parter, sier Jagland.

- Ingen informasjon Porosjenkos kontor tonet i formiddag ned nyheten om våpenhvileavtalen, og på en pressekonferanse i Kiev kunne talsmannen for den ukrainske hæren, Andrji Lysenko, ikke bekrefte at partene i den ukrainske borgerkrigen i øst i formiddag hadde sluttet å skyte på hverandre.

- Det har jeg ingen informasjon om, sa Lysenko til Dagbladet. Han la til at detaljer om den politiske forståelsen av det den ukrainske regjeringen mente var en våpenhvileavtale vil komme seinere idag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer