Jagland: - Jeg vil ikke delta i en diskusjon om Geir Lundestads synspunkter på Nobelkomiteen

Thorbjørn Jagland til Dagbladet om Lundestad-angrepet.

NOBELOPPGJØRET: Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad kommer i dagens Aftenposten med krass kritikk av Nobelkomiteen, med dårlig skjult adresse til  komitéleder Thorbjørn Jagland. Nå i kveld slår Jaglands stabssjef Bjørn Magnus Berge tilbake mot Lundestad, og overfor Dagbladet gjør jagland det klart at han ikke vil diskutere med Lundestad.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NOBELOPPGJØRET: Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad kommer i dagens Aftenposten med krass kritikk av Nobelkomiteen, med dårlig skjult adresse til komitéleder Thorbjørn Jagland. Nå i kveld slår Jaglands stabssjef Bjørn Magnus Berge tilbake mot Lundestad, og overfor Dagbladet gjør jagland det klart at han ikke vil diskutere med Lundestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er nå mest opptatt av at vi mottar på en verdig måte to fredsprisvinnere som kjemper mot barnearbeid og for retten til utdanning for barn og ungdom, skriver Thorbjørn Jagland i en sms til Dagbladet, som avsluttes med:

- Jeg vil ikke delta i diskusjonen om Geir Lundestands synspunkter på Nobelkomiteen.

Thorbjørn Jaglands stabssjef slo tidligere i kveld knallhardt tilbake mot kritikken fra nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad.

«Det kan ikke tolkes på annen måte enn at han helst ser at den nåværende lederen av komiteen; tidligere utenriksminister og statsminister Thorbjørn Jagland, ikke burde vært medlem av komiteen (for ikke å snakke om ledet den). Lundestad, som jeg egentlig alltid har likt, lirer deretter av seg en arrogant og selvsikker lekse om at 'det kan sies mye om de som Stortinget har oppnevnt som medlemmer av komiteen, men jeg synes ikke jobben har vært spesielt imponerende.' Dette er ikke en komitésekretær verdig, synes jeg», siterte VG fra Facebook-veggen til sekretariatsleder ved Thorbjørn Jaglands stab i Europarådet, Bjørn Magnus Berge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer