Jagland: - Vi må trekke oss ut

Torbjørn Jagland vil trekke norske tropper ut av Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Norge bør trekke sine styrker ut av Irak og pengene som er avsatt til engasjementet bør benyttes til å styrke de moderate kreftene på palestinsk side.

Det sier lederen av Stortingets utenrikskomité, Thorbjørn Jagland, til NRK. Han sier grunnlaget for at Norge sendte styrker til Irak ikke lenger er til stede.

- Vi har bygget vårt engasjement i Irak på vedtak i Sikkerhetsrådet. Vi har et engasjement der fordi vi ønsket å bidra til en stabilisering og demokratisering og på den måten styrke de moderate kreftene, sier Jagland, som mener at det som nå skjer er at man i stedet støtter fanatikerne, ved at USA belønner 40 års israelsk okkupasjon og bygging av ulovlige bosettinger.

- Derfor kan Norge nå gjøre noe helt konkret ved å bruke midler til å styrke de lovlige valgte palestinske lederne i stedet for å beholde styrkene i Irak, sier Jagland.

KREVER ENDRING: Torbjørn Jagland sier vi bør trekke våre styrker ut av Irak. Her er han sammen med Palestinerens sjefsforhandler Saeb Erekat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer