Jagland anklager Ågot Valle

Thorbjørn Jagland angriper Ågot Valle for uttalelsene hun kom med i forbindelse med ventelønnen til Tore Tønne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et innlegg skrevet til A-presseavisene retter Jagland kritikk til pressen for behandlingen av Økokrim-etterforskningen av Tønne. Samtidig mener han at saken bør få et politisk etterspill.

- Det er ikke opp til Stortinget å anklage norske borgere for lovbrudd - det tilligger påtalemyndigheten. Det er heller ikke opp til Stortinget å felle dom over norske borgere - det er domstolens oppgave, skriver Jagland.

Jagland mener politikerne burde ha valgt ikke å kommentere ventelønn-saken i mediene da den ble kjent, før etterforskningen var ferdig.

- I stedet kom det i løpet av få timer krav om tilbakebetaling av Tønnes ventelønn. Beskyldningene om lovbrudd og sammenligninger med trygdemisbruk ble også slynget ut, skriver Jagland med klar referanse til Ågot Valles uttalelser.

Valle opplever kritikken fra Jagland som urettferdig, og sier hun er enig i at Stortinget ikke skal felle dom over noen.

- Og jeg har da heller aldri anmeldt noen til Økokrim eller kommet med noen forhåndsdom over Tønne. Jeg var veldig nøye med ikke å gjøre det. Men min agenda har hele tiden vært at det skulle være likhet for loven, sier Valle til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

(NTB)

ANKLAGER:</B> Thorbjørn Jagland mener at politikerne ikke må anklage noen som ikke er dømt.
FÅR KRITIKK: Ågot Valle er leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Nå får hun kritikk fordi hun uttalte seg i Tønnes-saken.